Blog
Remember Ţâbuleac, destinul de partid al omului cu alarma din PDL
Seara trecută încercam să fac un top al celor mai mediatizaţi oameni din administraţia locală a ultimilor patru ani. N-am mai terminat clasamentul fiindcă tot dând căutări pe site am (re)descoperit că unul dintre cei mai înverşunaţi critici ai fostei guvernări a fost chiar reprezentantul PDL din Consiliul Judeţean. Sigur, acesta este un lucru ştiut, însă ieşirile publice ale lui Mihai Ţâbuleac din ultimii patru ani apar într-o cu totul altă lumină acum, după ce USL i-a ras pe foştii portocalii în mai toată ţara. 
Septembrie 2009, despre finanţarea sistemului de protecţia a copilului
“Autorităţile centrale au mai mult plăcerea de a hotărî cu privire la normări şi scheme de personal şi ne lasă pe noi să rezolvăm problema finanţării. Cu privire la finanţare, nu s-a făcut ceea ce trebuia să se facă”.
Ianuarie 2010, despre alegerile din PDL
 „E un lucru bun că se fac alegeri. Trebuiau făcute mai de mult. Organizarea de alegeri este un fenomen care ar trebui să fie la ordinea zilei în partidele politice”.
Aprilie 2010, despre noul statut PDL
„Se face o discriminare în modalitatea de a ajunge în acelaşi organism al partidului (…). Numai dacă împărăţia îţi aprobă tu poţi candida. Este absolut neconstituţional”.
Iunie 2010, despre modul de lucru al Guvernului
„Am văzut că erau cam mulţi, de un contract ca al nostru se ocupau vreo 3-4 de acolo. I-am întrebat direct ce le mai trebuie şi mi-au spus că nu trebuie nici pe verticală, nici pe orizontală, ci pe cant (…). Azi mi-au spus că este rezolvată problema, am şi documente în sensul acesta, iar cînd s-au dus la Bucureşti iar au găsit nişte chichiţe (…). Boala României este birocraţia excesivă. Asta reprezintă principalul motiv pentru că există o criză dureroasă şi tot de aici ar trebui să vină şi soluţia”
Septembrie 2010, despre planul anticriză
 Măsura reducerii salariale „s-a aplicat ca o pedeapsă”
„E greşit că s-au tăiat cote identice de 25% din toate salariile celor din sistemul bugetar pentru că măsura corectă era să se facă o restructurare a aparatului, absolut necesară din punctul meu de vedere, şi se genera în felul acesta atît o economie şi o eficientizare a activităţii. S-a aplicat măsura ca o pedeapsă şi nu ca un demers pentru îmbunătăţirea situaţiei din punct de vedere financiar. Mai concret, în momentul în care ai tăiat salariile la toţi cei din aparatul bugetar, primul efect este deposedarea de motivaţie şi descurajarea tuturor salariaţilor, ori lucru ăsta trebuia evitat”.
„România ia măsuri după măsuri în defavoarea cetăţenilor”
„Într-un moment ca acesta în care România ia măsuri după măsuri în defavoarea cetăţenilor pentru că le cere finanţatorul, respectiv FMI, avem o sumă alocată cu titlul nerambursabil, de către UE, de aproximativ 30 de miliarde de euro şi eu consider că această sumă este suficientă pentru eliminarea oricărei crize din comunitatea românească şi pentru aducerea în stare de inutilitate a oricărei măsuri de austeritate, cu o condiţie: autorităţile de management ale programelor de absorbţie ale fondurilor europene, care sînt în totalitate în subordinea şi în structura Guvernului, să facă cu adevărat management de proiect şi nu un arbitraj al factorilor implicaţi în lucrările de investiţii”.
„Dl.prim ministru nu a înţeles mesajul meu”
„Eu i-am spus acest lucru direct primului ministru atunci cînd a venit prin Botoşani şi i-am dat ca soluţie concretă să cheme o dată pe săptămînă sau o dată la două săptămîni, o dată pe lună, dar nu mai tîrziu, toţi reprezentanţii autorităţilor de management şi să-i întrebe «ce aţi făcut în ultima perioadă pentru fiecare proiect în parte?». Pentru că ei nu fac nimic, stau la Bucureşti şi aşteaptă ca lucrurile să se rezolve de la sine. Ei, lucrurile nu se rezolvă de la sine, iar dl.prim ministru nu a înţeles mesajul meu pentru că s-a dus la Bucureşti şi a dat dispoziţie ca lunar prefecţii să îi prezinte un raport de progres cu privire la absorbţia fondurilor europene. Total greşit!”
„Sectorul Rădăuţi Prut – Ştefăneşti, care reprezintă o ruşine pentru Ministerul Transporturilor”
„Recent Ministerul Transporturilor a fost acuzat în legătură cu rata foarte scăzută de absorbţie a fondurilor europene pe Programul Operaţional Sectorial specific. Există acolo alocată o sumă, din cîte ştiu, de aproximativ 4 miliarde de euro, din care nu s-a absorbit mai nimic, în situaţia în care, în România, drumurile naţionale, cele gestionate de Ministerul Transporturilor, sînt într-o stare jalnică. Uitaţi-vă numai ce se întîmplă în judeţul Botoşani. Acolo soluţia potrivită e următoarea: marile proiecte de construcţii de autostrăzi şi de coridoare pan-europene să se realizeze prin parteneriat public-privat cum s-a făcut în toate ţările în care se trăieşte mult mai bine decît în România şi banii de la UE să se dirijeze spre acele sectoare de drum european unde nu este posibil acest parteneriat, cum este sectorul Botoşani – Tîrgu Frumos, cum este sectorul Botoşani – Ştefăneşti, cum este sectorul Rădăuţi Prut – Ştefăneşti, care reprezintă o ruşine pentru Ministerul Transporturilor pentru că acolo nu s-a făcut niciodată vreo lucrare de modernizare şi iată a ajuns în momentul acesta graniţă a Uniunii Europene”.
Martie 2011, despre reducerea paturilor în spitale
"Asistăm de fapt la o agresiune a Ministerului Sănătăţii faţă de interesele cetăţenilor judeţului şi este foarte dificil pentru noi, pentru managerii de spitale, pentru personal de a presta un serviciu de calitate pentru populaţie în condiţiile în care suntem ameninţaţi zi de zi că ni se desfiinţează spitale sau că ni se reduc paturile pentru bolnavi".
"Văd că nimeni nu vrea să ia în considerare adevăratul indicator care trebuie luat şi anume starea de sănătate a populaţiei, numărul de bolnavi, Toţi calculează numai după numărul de paturi, numai după numărul de spitale şi nu ştiu ce… numărul de interese".
Aprilie 2011, despre alegerile din PDL
„Este foarte bine că se desfăşoară acest proces de alegeri interne în cadrul PDL. A fost foarte rău că o perioadă lungă de timp, mai bine de trei ani de zile, în PDL nu s-au desfăşurat alegeri şi n-am văzut cu ochi bun acest lucru, dar, mă rog, s-a pus capăt acestui neajuns, s-a corectat şi iată că acum se desfăşoară alegerile. Un partid, fie că e la putere, fie că e în opoziţie, trebuie întotdeauna să fie pus la punct şi să aibă structurile şi regimul de funcţionare puse de acord cu prevederile legale. Legea spune că structurile trebuie să se desemneze prin alegeri”.
Exemplele ar putea continua ore întregi, cu, de exemplu, luările de poziţie extrem de dure la adresa încercării de reorganizare administrativ-teritorială a ţării. Şi asta pentru că, timp de patru ani, am avut de-a face cu un membru PDL (că PDL-ist îmi este totuşi greu să-i spun lui Ţâbuleac) care a sancţionat punctual mai toate măsurile importante ale Guvernului, precum şi ceea ce se întâmplă în partid. Cum au ignorat însă acuzaţiile opoziţiei, dar şi semnalele presei, PDL-iştii au făcut acelaşi lucru şi cu criticile provenite din propria formaţiune. În loc să le analizeze la rece, cu obiectivitate, să se vadă dacă oamenii respectivi chiar au sau nu dreptate, s-a preferat să se înjure opoziţia, jurnaliştii să fie făcuţi „antenişti”, „subiectivi” şi în alte moduri, iar vocile critice din partid să fie suprimate. De aceea, tot ce s-a întâmplat pe 10 iunie atât în judeţ, cât şi în ţară nu cred că ar trebui să mai mire prea multă lume.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
 Şeful CJ, dezlănţuit la adresa Guvernului şi a lui Emil Boc

Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
România violată de-a mustață de la Teleorman
Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.
Proasta clasei a ajuns director
La şcoală dacă primeşti nota 2 te iau toţi colegii peste picior, profesorii te persiflează, chicotesc şi părinţii. Mai pe scurt, ajungi prostul clasei, de care râde toată lumea şi aproape sigur prin vară, în loc să te scalzi la ştrand, trebuie să te apuci de învăţat. Bine, dacă ţii neapărat să treci totuşi clasa. Că doar aşa te învaţă profesorii şi părinţii: dacă ai carte, ai parte.
Scrisoare către tatăl meu
Știu că ai primit vreo 20 de lei în plus la pensie.
Un an de zile fără „directorul pe viaţă”
Era într-o zi de miercuri, pe 13 ianuarie… Nu se făcuse încă ora 8, aşa că eram agitat cu „Top News”-ul zilei, când am primit un telefon: „a murit Valerian Sănduc!”
Un lider PNL le-a cerut PSD-iştilor un post de director
S-a întâmplat în minunata zi de 13 decembrie 2016, adică la nici două zile după alegeri, când tuşul încă nu era uscat pe buletinele de vot şi, de fapt, nici nu se comunicaseră încă rezultatele finale de la alegerile parlamentare.
Visez, nu mă treziţi
Poporul român trăieşte un vis profund de vreo două săptămâni, de când a început campania electorală.Cică se taie 100 şi ceva de taxe şi, drept premiu, vor creşte salariile.
Tibuleac are meritul ca a erodat din interior PDL-ul.Bravo lui.Acum sa treaca la USL si sa faca ceva util.Sa curete stalpii de afisele din campanie.
15 iunie 2012, 09:16
Normal ca nu ar trebui sa mire pe nimeni ca dl. Tabuleac nu a mai fost ales in primul rand pt ca a avut un contracandidat mult mai bun decat el.Afara cu mincinosii si hotii!!!!
14 iunie 2012, 11:01
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
15 noiembrie 2019
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.