Blog
Toţi ochii pe Flutur
Botosaneanul sigla vertical A greşit sau nu Portariuc? Aceasta este întrebarea de ultimă oră din politica botoşăneană după ce primarul PSD i-a tăiat din atribuţii viceprimarului PNL. Este greu de cuantificat în acest moment impactul deciziei edilului şef, aşa că până la scrutinul de peste trei ani nu ne putem raporta decât la exemple pentru că, dacă istoria are caracter de ciclicitate, o fi având şi administraţia. În urmă cu mai bine de un deceniu Egner a făcut cam acelaşi lucru cu Ghiorghiţă. La finalul mandatului ambii au candidat la fotoliul de primar pentru ca edil şef să devină... Flutur.
Ei bine, cred că acum cel mai câştigat din toată această dispută este tocmai fostul primar Cătălin Flutur. Fără să mai iasă la atac, dar cu interpelări în CJ care l-au scos din sărite pe Ţurcanu până ce a ajuns ditamai preşedintele să accepte aproape orice amendament fără să mai crâcnească, ex-edilul şef s-a trezit cu un cadou uriaş în braţe tocmai la un an de guvernare USL şi la aproape 11 luni de administraţie locală USL.
Liberalii şi social-democraţii nici măcar aparenţele nu le mai pot salva şi cel puţin primii îi tot fac curte liderului PDL Botoşani. Acesta are în spate un bagaj imens de aleşi locali. PDL a obţinut la scrutinul din vara anului precedent în jur de 30% din mandatele de primari, consilieri judeţeni şi locali, rezultatul fiind chiar peste cel din 2008. Împreună PNL şi PSD au făcut doar undeva la 51%, ceea ce, dincolo de afirmaţiile cu bătutul la dublu ale lui Ţurcanu, înseamnă că, luate separat, atât PNL, cât şi PSD nu au adunat voturi cât PDL. În condiţiile funcţionării USL-ului, procentul democrat-liberalilor n-a reprezentat o mare problemă, însă spargerea Uniunii transformă PDL în partidul care face jocurile la Botoşani. PP-DD are prea puţini aleşi locali şi atât PSD, cât şi PNL, dacă vor să le mai treacă vreun proiect prin CJ sau CL, trebuie să se alieze cu PDL.
Informaţii privind discuţiile dintre liberali şi democrat-liberali pentru redesenarea majorităţii în CJ şi consiliile locale au existat, există şi se tot înmulţesc.Unde mai pui că într-o mulţime de ieşiri publice Cătălin Flutur a tot militat pentru reunificarea Dreptei, poziţionându-se indirect mai aproape de PNL în disputele din cadrul USL. În pixul şefului PDL Botoşani stă practic viitoarea configuraţie a administraţiei publice locale. Liderii USL l-au valorizat poate fără să-şi dea seama.
Fără să se obosească prea tare Flutur a fost astfel readus în prim planul politicii şi administraţiei botoşănene tocmai de cel care îl trimisese în penumbră în urmă cu aproape un an. Acum trebuie să iasă la lumină şi să mute. Poate chiar decisiv din anumite puncte de vedere.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
DOCUMENT Primarul a reîmpărţit atribuţiile, Iliuţă rol decorativ, trimis la monumente
Liberalii ameninţă PSD cu Jihad după decizia cu atribuţiile lui Iliuţă : Rămân fără viceprimar

Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
România violată de-a mustață de la Teleorman
Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.
Proasta clasei a ajuns director
La şcoală dacă primeşti nota 2 te iau toţi colegii peste picior, profesorii te persiflează, chicotesc şi părinţii. Mai pe scurt, ajungi prostul clasei, de care râde toată lumea şi aproape sigur prin vară, în loc să te scalzi la ştrand, trebuie să te apuci de învăţat. Bine, dacă ţii neapărat să treci totuşi clasa. Că doar aşa te învaţă profesorii şi părinţii: dacă ai carte, ai parte.
Scrisoare către tatăl meu
Știu că ai primit vreo 20 de lei în plus la pensie.
Un an de zile fără „directorul pe viaţă”
Era într-o zi de miercuri, pe 13 ianuarie… Nu se făcuse încă ora 8, aşa că eram agitat cu „Top News”-ul zilei, când am primit un telefon: „a murit Valerian Sănduc!”
Un lider PNL le-a cerut PSD-iştilor un post de director
S-a întâmplat în minunata zi de 13 decembrie 2016, adică la nici două zile după alegeri, când tuşul încă nu era uscat pe buletinele de vot şi, de fapt, nici nu se comunicaseră încă rezultatele finale de la alegerile parlamentare.
Visez, nu mă treziţi
Poporul român trăieşte un vis profund de vreo două săptămâni, de când a început campania electorală.Cică se taie 100 şi ceva de taxe şi, drept premiu, vor creşte salariile.
Flutur a adus bani europeni in oras si vorbim de proiecte pe care acum Portariuc le continua ca daca nu erau astea, acum statea si se uita la luna ca nu stie nimic sa faca omu asta care conduce acum orasul. Flutur e un primar pe care din pacate acum multi botosaneni il regreta, dar il regreta din greseala lor.
30 iulie 2013, 11:39
Tipic PSD, a scos arileria de postaci si top pe Flutur ca sa-l distruga. Noroc ca Flutur are pielea tabacita de mizeriile pe care le scot pe gura pesedeii postaci. Botosaniul nu va mai avea niciodata un primar cum a fost Flutur si poate ca in 2016 botosanenii vor stii sa faca alegerile corect, rational, nu dupa turma.
30 iulie 2013, 11:29
ca omu are case sau masini nu vad unde ar fi o problema.citi primari din tara asta sau pers cu alte functii au facut avere in timpul mandatului.voi nu ati inteles ca va bateti gura de pomana.cel putin Flutur a creat ceva locuri de munca in comparatie cu actualul care se bate cu pumnul in piept.uitativa la orasul asta ca de un an arata ca dupa razboi.
10 mai 2013, 14:25
Ma bag si eu ca musca-n lapte si intreb neintrebat. Care dreapta liberala ? Ce tot batem cimpii cu unirea dreptei liberale. Pai la noi PDminusL nu reprezinta nici de dreapta nici liberalismul iar PNL-ul s-a cam abatut binisor de liberalism fiind actualmente un fel de struto-camila cu ingerinte securito-raspopite. Ca PD-ul si-a mai tras la sigla si un L si a mai racolat ceva asa zisi liberali de pe la PNL, asta nu inseamna ca ar avea vre-o nuanta liberala sau ca ar fi de dreapta. Asa cum arata PNL-ul si PDminusL-ul ca niste vapoare in deriva n-ar fi de mirare ca intr-o buna zi ca urmare a derivei sa se ciocneasca si astfel sa dea nastere unui ditamai pachetbot in cautarea unui vasnic capitan-comandant care sa-l dirijeze spre vre-un santier naval pentru dezmembrare in vederea trimiterii fierului vechi la vre-un combinat siderurgic de pe la noi sau de aiurea.
9 mai 2013, 16:37
Am vazut declaratia de avere a lui Flutur si ca prin minune,a disparut casa din Transilvaniei,autoturismul Lexus,vila din Alfaland, apartamentul nou de pe Unirii si Farmacia.Toate s-au evaporat ca prin minune.
9 mai 2013, 11:37
Nu inteleg de ce presa il tot scoate la interval pe Flutur,cand el s-a dat la fund si tace malc in asteptarea rezultatelor anchetelor cu privire la licitatiile facute in cele doua legislaturi.Poate asa va fi nevoit sa explice si averea pe care vad ca in ultimul timp a trecut-o pe alte persoane,crezand ca anchetatorii pot fi prostiti.
9 mai 2013, 09:44
Flutur probabil vrea sa intre in PNL(a mai fost)ca sa aiba de unde pleca.
9 mai 2013, 09:40
Flutur fara varu' de la Suceava nu mai are șanse.Nu are viziune-se vad rezultatele mandatelor sale in fiecare zi.Dumnezeu sa-i dea sanatate pentru a-si creste nepotii!E un timp lăsat de la Dumnezeu pentru fiecare lucru,iar dlui Flutur i s-a scurs timpul pentru politica.Sa auzim numai de bine!
8 mai 2013, 23:36
Valoarea lui Flutur consta in ceea ce este el insusi. Nu mai este cazul sa comentam activitatea edililor pt. ca se vede in fiecare zi. Speram ca botosanenii sa-si dea seama ca au facut o mare greseala. Catalin Flutur, pe langa faptul ca este un foarte bun primar mai are o calitate: isi iubeste orasul si pe botosaneni. Aveti grija unde veti pune stampila la viitoarele alegeri, pt. ca pana atunci este timp pierdut.
8 mai 2013, 22:51
usor cu pianul pe scari!flutur , istorie!mai vorbim!
8 mai 2013, 22:48
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
15 noiembrie 2019
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.