Blog
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon

Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.

 

Provocare dulce

 

Însă, ultima experiență pe care am trăit-o a fost la modul cel mai sincer zenitul shopping-ului virtual pe care suntem obligați să-l facem, de pandemie sau lejeritate.

 

La un test propriu al veleităților de femeie care știe să gătească, mi-am propus să experimentez delicioasele macarons și am căutat pe site-uri ustensilele necesare care să mă ajute să nu dau greș și să obțin cercurile perfecte pe care să le îmbin cu crema delicioasă.

 

La o simplă căutare pe Google, oferta a fost extrem de diversificată și într-un final m-am decis asupra unei tăvi din silicon pentru macarons care părea a fi printre cele mai practice. Am efectuat comanda, urmând pașii cu completarea datelor personale aproape instinctiv, fiind deja maestră la acest exercițiu. Și, m-am pus pe așteptare.

 

O zi, două, trei, o săptămână, două... și aproape că uitasem de provocarea mea cu macarons, luându-mă și cu activitățile zilnice de serviciu. „Patiseria” la domiciliu se practică mai ales în zilele de weekend.

 

Până când în căsuța electronică îmi intră un e-mail prin care sunt întrebată dacă am recepționat produsul.

 

Nu.

 

Răspunsul furnizorului:

 

„Îmi pare rău că nu ați primit comanda. Comanda dumneavoastră a fost expediată la 8 martie. Am analizat acest lucru pentru dumneavoastră și am fost notificat că din cauza pandemiei serviciile poștale au fost grav întârziate. Vă rugăm să așteptați cu amabilitate până când au trecut 6-8 săptămâni de la data expedierii. În cazul puțin probabil în care nu ați primit comanda până la această oră, vă rugăm să ne contactați. Din nou, ne cerem scuze, dar aceste întârzieri sunt dincolo de controlul nostru”.

 

Răspunsul a fost trimis pe 29 martie la o comandă făcută din data de 6 martie pe un site românesc.

 

În prima decadă a lunii aprilie (!!) aflu că ar trebui să mă prezint la Oficiul Poștal nr. 2 de la Botoșani pentru a ridica un colet. Avizul prin care eram înștiințată că a ajuns comanda, a fost lăsat în cutia poștală a unei alte persoane, la vreo sută de metri distanță de domiciliul meu.

 

Poștașul arondat zonei mele nu s-a mai obosit să se deplaseze la adresa indicată în comandă pentru a lăsa avizul poștal.

 

În schimb, în cazul meu, nu ar fi trebuit să fie o problemă să merg singură să caut pachetul primit.

 

 

Am intrat într-un final în posesia avizului poștal și am pornit în căutarea coletului. În celălalt capăt al orașului, lângă Gară. Am mașină, nu mă plâng. Cei care nu au, probabil că parcurg drumul la pas, cu taxi sau cu un mijloc de transport în comun.

 

Găsesc celebrul Oficiu Poștal nr. 2, intru. În interior o doamnă și colegul ei. Nimeni altcineva care să-i obosească sau streseze.

 

  • Bună ziua, spun
  • Bună, îmi răspunde, de parcă eram amice de-o viață
  • Știți, cred că am un colet...
  • Citiți programul!!!!

 

Tac. Nu știu cum să reacționez, nici nu terminasem bine să spun de ce am venit. Tăcerea mea este interpretată drept idioțenie. Sau poate surzenie. Femeia de după plexiglas să răstește din nou, să citesc programul de pe avizul ăla lăsat în cutia poștală a altcuiva.

 

Înțeleg că eram acolo cu o oră mai devreme de programul de predare al pachetelor. Era ora 12:00, programul începea undeva de la 13:00.

 

Mă gândesc că poate totuși reușesc să-mi iau pachetul ăla, ca să nu mai pierd timpul cu alt drum până la Gară, în aceeași zi în care aveam un program deja încărcat sau abia lunea viitoare.

 

Dacă tot eram acolo... încerc marea cu degetul...

 

  • Și nu e nimeni acum, aici?

 

Și femeia și colegul ei au început o tiradă dojenitoare, că nu e așa ușor să iau prețiosul ăla de pachet, pentru că vine din străinătate, trebuie să aștept să vină agentul vamal care îl va deschide în prezența mea și să constate dacă este necesar să achit și eventuale taxe vamale. Vorbesc amândoi, unul peste altul, deloc amabili și termină privindu-se și râzând de stupoarea mea.

 

(WTF?!!)

 

Agent vamal, taxe, deschiderea pachetului... totul pentru o banală tavă din silicon, pentru macarons.

 

Tac mai departe. Procesez cuvintele pe care le aruncă oamenii ăștia doi.

 

Nu am dispoziția necesară pentru a-mi descărca la rându-mi frustrarea pentru situația în care am fost pusă de această unitate a statului român, pe ușa căruia, la intrare am citit un autocolant cu mesajul: „noi vrem respect”. Și nici nu vreau să le dau ocazia să îmi schimbe starea de spirit, mai mult decât era cazul în situația dată.

 

Îi las pe cei doi să se distreze pe seama mea, deschid ușa încet și ies fără să mai dau „bună ziua”.  

 

Mă gândesc că aș fi vrut să fiu poate într-un oraș mai mare sau în alt loc, unde astfel de oameni sunt interziși în activitățile cu publicul.

 

Și decid pe loc să renunț să mai încerc să fac macarons. Cel puțin pe moment.

 

Adio, poștă!

 

Renunț să revin peste o oră când ajunge agentul vamal pentru a ridica un colet comandat pe un magazin online românesc, unde NU se specifica nicăieri că livrarea se face din alt stat. Unde nu am avut opțiunea să aleg o firmă de curierat privată, deși costă mai mult, dar știu că livratorul vine până la ușă și mai și vorbește frumos. Și sună înainte, nu lasă pachetul la o altă scară de bloc.

 

Renunț să plătesc pentru un așa zis serviciu în care calitatea lipsește cu desăvârșire. Și poate că astfel, odată coletul trimis înapoi în țara de unde a venit, Olanda din câte mi-am dat seama, și respectivul furnizor se va gândi de două ori înainte de a contracta serviciile Poștei Române.

 

Experiențe cu Poșta Română probabil că sunt multe, iar parte dintre ele, cel puțin cu privire la comportamentul angajaților de la Oficiul nr. 2 pot fi citite și pe Google la recenzii.

 

Însă, aștept cu nerăbdare că acești lucrători de la Poștă să mai organizeze vreun protest în stradă și să-și strige nemulțumirile care se întind pe pagini întregi. Pentru că aș vrea să-i întreb și eu despre serviciile pe care le oferă ei, în schimbul salariilor sau condițiile pe care le tot cer. Și dacă aroganța sau lipsa totală a dorinței de a rezolva o problemă, pot fi contorizate la stabilirea acelor salarii care dintodeauna le-au fost insuficiente.

 

SUBIECTUL A FOST ABORDAT ȘI LA PODCAST 7 #MADEINBOTOSANI, UNDE AM AFLAT CĂ TREABA... PUTE. VEZI DE LA MIN 44:44

 

 

 

 

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Grevă la Poştă, oamenii au ieşit la protest: Cel mai tare ne doare salariul GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
Corona-jurnal: Stai la 5 METRI de mine!
Au început cu un metru, un singur metru. Apoi au zis că ar fi bine totuși să fie un metru și jumătate. S-au mai gândit vreo câteva zile și au ajuns la doi metri. Pentru ca astăzi niște minți luminate să ridice miza la CINCI METRI.
Como se llamo esto i am from SPAIN
1 mai 2021, 19:27
Poşta Română a fost şi este varză. A atins performanţe de neimaginat, pentru ceva bani de la un benevoitor mi s-au blocat pachete în localităţile de baştină a firmelor unde am făcut comanda, a trebuit ca cineva de la firmă să meargă la poştă să le recupereze, scrisori primite din străinătate au ajuns la vecinii cu banii şi multe alte tâmpenii. Cu ceva firfirei poştaşii noştrii se străduiesc să-i ajugă din urmă pe guvernanţi, în popor nu se spune că fură ci îşi complectează lipsurile.
16 aprilie 2021, 00:16
Subscriu. Mă lovesc de acei oameni supărați și mereu nemulțumiți ori de câte ori calc pragul acelui oficiu poștal. Nu-mi doresc decât ca Posta Română să dispară, sau sa se privatizeze.
15 aprilie 2021, 22:47
Tuturor botosanenilor care au probleme de rezolvat la Oficiu Postal 2 le doresc sa aibe nervi de otel !
15 aprilie 2021, 22:42
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
„Eram cu inima îndoită după 40 de ani dacă să mă retrag, să îmi văd pensie, dar am zis să mai rămân un an. Nu pentru cumul am rămas, deci nu mă interesează latura financiară”,Eugen Mateciuc, director APM Botoș ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9707 lei
USD
Dolarul SUA
4.6638 lei
CHF
Francul elveţian
5.1566 lei
GBP
Lira sterlină
5.7329 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1483 lei
XAU
Gramul de aur
288.5847 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2573 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2847 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9882 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4561 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2034 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6668 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.1 o C
Dorohoi
17.7 o C
Bucecea
17.0 o C
Darabani
14.0 o C
Saveni
14.9 o C
Ştefăneşti
17.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.