Blog
Un actor tupeist la municipiu. Sau...  turmentat? Sau... portocaliu?
Eveniment la ședința Consiliului Local de la finele lunii ianuarie. Actorul-regizor-director-prezentator-consilier local-membru PDL şi alte dintr-astea, pe numele său de scenă Volin Costin, a vorbit şi el ceva oficial în plen. Nu, nu, nu, nu era vorba de vreo cerere de amânare a scutirii la plata taxelor şi impozitelor a unor colegi de-ai săi care o fac pe-a voluntarii şi scapă de ceva dări la buget. Nu era vorba nici despre cine ştie ce idee înfloritoare pentru oraş. Nu! Pe Volinaşi îl deranja ceva la organigrama de la Teatrul Mihai Eminescu, instituţia unde prestează el într-o mulţime de calităţi, adică nu s-ar fi discutat în consiliul de administraţie sau ceva de genul ăsta. Chiar nu mă interesează că, oricum, din câte am observat, doar lui îi stătea capul la chestia aia.
Acelaşi consilier, actor, regizor sau cum vreţi să-i spuneţi, că e multi-poli-mega-specialist, nu a mai luat însă cuvântul prin 2009 sau prin 2010, când a ridicat câte un purcoi de bani de la teatru înainte de a-şi face treaba. Prin 2009, pentru regia unui singur spectacol, acest actor cu chemare de Hollywood a luat fix 14.167 lei. Banii i-a primit în ianuarie, februarie şi martie, iar piesa a pus-o în scenă prin octombrie. Figura s-a repetat şi în 2010, suma a fost tot cam pe acolo – 13.668 lei – banii s-au luat în februarie, martie şi mai, iar spectacolul a văzut lumina scenei abia în noiembrie. Asta în condiţiile în care teatrul are angajaţi regizori, alţi actori care au regizat au luat bani considerabil mai puţini şi nici Caramitru, contractat pentru Zilele Eminescu, n-a luat banii cu nouă luni înainte.
Acelaşi actor-director-regizor-om politic şi cum mai vreţi să-i spuneţi a fost implicat şi într-un scandal auto. În primăvara lui 2010 maşina de la instituţie era folosită de două actriţe la băgat ture în poligonul ACR. Ştiţi pe cine a dat vina Volinaşi? Pe şofer. Actor adevărat, ce mai...
Cred că, înainte de a mârâi ceva despre organigramă sau despre orice altceva de la teatru, actorul nostru ar fi trebuit să spună : „vorbesc în calitate de angajat al teatrului care am luat contravaloarea a vreo 6.500 de euro de la instituţie numai pentru două spectacole. Banii i-am primit cu mult timp înainte de a-mi face treaba, deşi atunci ca şi acum traversăm o perioadă de criză cu tăieri de salarii şi pensii. De asemenea, cu maşina instituţiei de care răspundeam două actriţe despre care se spune că le-aş avantaja făceau plimbări prin poligon. Ţin să menţionez că, problemele cu organigrama au apărut şi ca urmare a faptului că unii actori şi-au dat demisia plângându-se de modul în care îi tratez”. Ei, după ce amintea de toate chestiile astea foarte neinteresante, putea să deschidă gura şi să zică şi de colosala problemă cu organigrama care tare mi-i frică să nu ducă la închiderea teatrului. 
De când e Flutur primar, iar el consilier, omul ăsta îşi permite cam multe. Şi dacă le-ar face pe banii săi n-ar fi mare supărare, că fiecare îşi bate joc de el cum îi place, dar directorul-actor-regizor-consilier-PDL-ist cam îşi face jocurile pe banii botoşănenilor care nu plătesc taxe şi impozite pentru reveriile lu’ nenea Volinaş, un actor cam ocupat pe la şedinţele de CL, dar care devine foarte preocupat dacă poate să dea un ghiont directorului general, la a cărui scaun mă gândesc că adoarme şi se trezeşte visând. Asta după ce acum câteva luni mai mulţi actori au părăsit instituţia plângându-se de tratamentul la care sunt supuşi de policalificatul lor coleg.
Volinaşi are de acum aproape opt ani de când e consilier, două mandate, adică face parte din găşculiţa de la municipiu care trăieşte binişor pe spatele realizărilor edilului şef şi ai cărei membri, orice ar face, se aleg maxim cu sancţiuni de ochii lumii. Aşa că e bine, dacă nu curge, măcar picură... Numai să nu fie o seceta cam nasoală vara asta, pe la alegeri şi să fugă toţi înnebuniţi după ceva apă. Să vezi atunci teatru...
Sergiu BĂLĂŞCĂU


Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
România violată de-a mustață de la Teleorman
Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.
Proasta clasei a ajuns director
La şcoală dacă primeşti nota 2 te iau toţi colegii peste picior, profesorii te persiflează, chicotesc şi părinţii. Mai pe scurt, ajungi prostul clasei, de care râde toată lumea şi aproape sigur prin vară, în loc să te scalzi la ştrand, trebuie să te apuci de învăţat. Bine, dacă ţii neapărat să treci totuşi clasa. Că doar aşa te învaţă profesorii şi părinţii: dacă ai carte, ai parte.
Scrisoare către tatăl meu
Știu că ai primit vreo 20 de lei în plus la pensie.
Un an de zile fără „directorul pe viaţă”
Era într-o zi de miercuri, pe 13 ianuarie… Nu se făcuse încă ora 8, aşa că eram agitat cu „Top News”-ul zilei, când am primit un telefon: „a murit Valerian Sănduc!”
Un lider PNL le-a cerut PSD-iştilor un post de director
S-a întâmplat în minunata zi de 13 decembrie 2016, adică la nici două zile după alegeri, când tuşul încă nu era uscat pe buletinele de vot şi, de fapt, nici nu se comunicaseră încă rezultatele finale de la alegerile parlamentare.
Visez, nu mă treziţi
Poporul român trăieşte un vis profund de vreo două săptămâni, de când a început campania electorală.Cică se taie 100 şi ceva de taxe şi, drept premiu, vor creşte salariile.
Am vazut tarziu acest articol, dar ma bucur ca s-au scris aceste lucruri pentru ca tot ce se scrie este adevarat.
14 martie 2012, 11:38
Ai uitat să adaugi la atributele dlui Volinaş: alcoolist, scandalagiu, misogin, neprofesionist, antitalent, şi mai presus de toate...tovarăş de pahar cu Fluturică.
2 februarie 2012, 08:38
Fiecare institutie are un Volinasi Costin , adica un fel de "Gica contra' ce-si da importanta si afiseaza de fiecare data nemultumiri demne de o cauza mai buna.
2 februarie 2012, 08:14
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
15 noiembrie 2019
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.