Blog
Un primar, un prefect şi un mort de la… defuncta Termica
Iniţial am vrut să scriu despre protestul profesorilor. Mai exact despre bătaia de joc de la Primărie, acolo unde au fost puşi să se înscrie în audienţă dacă vor să stea de vorbă cu edilul şef, iar după ce şi-au trecut numele într-un registru au aflat că o să-l vadă la ochi pe Cătălin Flutur, dar pe la finele primei săptămâni din aprilie că atunci are audienţe. Că doar n-o să-şi dea programul peste cap fiindcă nu ştiu câte sute de cadre didactice nu-şi iau salariile. Vroiam să scriu şi că funcţionarii de la Primărie nu au vrut să spună câţi dascăli s-au înscris în audienţă. Era deja prea mult să numere într-un registru… Şi este vorba cam de aceeaşi funcţionari care vineri s-au zbătut să adune toată presa la Primărie ca să afle tot oraşul că edilul primeşte o plachetă de la Universitatea Petre Andrei.
Am vrut apoi să scriu despre faptul că prefectul, cel care într-un interviu din 2005 îmi spunea că „sunt cel mai informat om din judeţ”, le-a zis aceloraşi profesori că el nu ştia de problema cu salariile. Mă gândisem că, aşa, după mintea mea, mai important este să ştii că nu se dau lefurile deloc la o mulţime de licee şi şcoli decât să pui un şef de cancelarie director la Statistică. Nici eu şi nici profesorii strânşi la Prefectură n-au gustat nici ca glumă faza cu aflatul luni de problema salariilor. Scriu ziarele zilnic de câteva săptămâni, Botoşani a devenit obiect de scandal naţional în învăţământ de zile bune, există şi o armată de funcţionari şi nefuncţionari care de asta sunt plătiţi cu zeci de milioane, ca să-şi informeze şeful de lucruri „minore” precum neachitarea lefurilor în educaţie.
Dar n-am mai scris nici de asta pentru că luni după-amiază a murit un om. Nu era nici primar, nici prefect şi nici măcar profesor. Era un inginer IT, şef de serviciu din termoficare care, spre deosebire de alţi şefi de-ai săi, probabil că n-a vrut, n-a putut sau n-a acceptat să fie curvă şi să intre în politică pentru a prinde un post de director. Omul acesta a murit lângă o farmacie şi a stat o oră până să-şi facă milă o autoritate din judeţul ăsta să-l ridice de acolo. Avea în jur de 50 de ani şi se întorcea de la serviciu. Timp de vreo 30 de ani a contribuit la bugetele de sănătate, asigurări sociale, pensie şi la ce bugete vă mai trece acum prin cap. N-a fost însă destul… A stat preţ de 60 de minute lângă un gard cu peste o sută de oameni adunaţi ca la… mort. Într-un final s-a găsit „soluţia”. A fost luat cu o dubă a Poliţiei, una din aia care duce arestaţii la procese sau audieri. Şi asta după ce fratele său rămas în viaţă a fost pus să aducă o pătură de acasă, că doar n-o să vină poliţiştii şi cu cearşaf. În mod normal trebuia să-l ia o maşină de la Medicina Legală, numai că, aproximativ în acelaşi timp au mai murit doi oameni prin judeţ şi s-au terminat maşinile de la Institut. Da, cam asta e capacitatea instituţiei, maxim doi morţi pe zi, al treilea e „de dubă”.
Aceasta este mulţumirea pe care statul român o arată contribuabilului său, unui om care trei decenii de muncă şi-a plătit contribuţiile… o dubă de infractori. O maşină de la Medicina Legală este deja un lux, trebuie să fii norocos să prinzi aşa ceva.
Robert Goldenberg a plecat din această lume... această lume în care au rămas cei vii. Mulţi vii doar fizic, însă morţi de multă vreme sufleteşte.
Sergiu Bălăşcău


Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
România violată de-a mustață de la Teleorman
Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.
Proasta clasei a ajuns director
La şcoală dacă primeşti nota 2 te iau toţi colegii peste picior, profesorii te persiflează, chicotesc şi părinţii. Mai pe scurt, ajungi prostul clasei, de care râde toată lumea şi aproape sigur prin vară, în loc să te scalzi la ştrand, trebuie să te apuci de învăţat. Bine, dacă ţii neapărat să treci totuşi clasa. Că doar aşa te învaţă profesorii şi părinţii: dacă ai carte, ai parte.
Scrisoare către tatăl meu
Știu că ai primit vreo 20 de lei în plus la pensie.
Un an de zile fără „directorul pe viaţă”
Era într-o zi de miercuri, pe 13 ianuarie… Nu se făcuse încă ora 8, aşa că eram agitat cu „Top News”-ul zilei, când am primit un telefon: „a murit Valerian Sănduc!”
Un lider PNL le-a cerut PSD-iştilor un post de director
S-a întâmplat în minunata zi de 13 decembrie 2016, adică la nici două zile după alegeri, când tuşul încă nu era uscat pe buletinele de vot şi, de fapt, nici nu se comunicaseră încă rezultatele finale de la alegerile parlamentare.
Visez, nu mă treziţi
Poporul român trăieşte un vis profund de vreo două săptămâni, de când a început campania electorală.Cică se taie 100 şi ceva de taxe şi, drept premiu, vor creşte salariile.
Felicitari! Se pare ca sunteti printre foarte putinii care constientizati ceea ce se intampla, e ingrozitor de umilitor, nici nu mai sunt cuvinte!... Curios ca mai sunt si unii pretinsi jurnalisti(cum ar fi cel cu art din Monitorul!) care vorbesc si acuza fara a cunoaste realitatea adevarata, e impardonabil, gretos de-a binelea. Poate reusiti sa duceti acest razboi al amaratilor de dascali pana la capat, macar dvs., daca cei carora le revin aceste obligatii nu au habar de ceea ce se intampla si continua sa umileasca fara frica de Dumnezeu. Sa le dea la toti astia aceeasi umililinta si sentimentul ca viata asta nedreapta, parsiva, nu mai are nici un rost, chiar daca ti-ai ros coatele si ti-ai stors creierii in speranta ca totul merita si-ti va fi rasplatit!!!
15 martie 2011, 10:38
Bravo! Ma bucur ca mai e cineva in orasul asta care nu e arvunit de puterea locala.Ma simt bine cand citesc, dar am regrete ca ai ramas singur in demersul tau jurnalistic.
15 martie 2011, 09:35
Felicitari D-le Sergiu Balascau ! V-am scris numele complet pentru ca numai la numele de Sergiu raspundea pe timpul politiei politice comuniste un "vajnic" parlamentar,care se lupta sa prinda un post de conducere in UNPR Botosani..V-am felicitat pentru ca aveti mare dreptate in ceea ce scrieti,la nedreptatea pe care o face aceasta guvernare PDL-ista.
15 martie 2011, 06:27
Felicitari Sergiu, ai sintetizat perfect anomaliille din sistem. Este revoltator ce se intampla si ma gandesc, oare pana unde poate duce nesimtirea celor ce ne conduc in acest moment.
14 martie 2011, 23:11
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Sunteți mulțumiți de serviciile medicale prestate în spitalele din Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Nu știu cine o să fie prefect. E clar că nu știu cine o să fie prefect. Dar cred că nu e un lucru simplu să fii prefect.  Este bine, indiferent de relațiile personale pe care le am cu cineva în momentul de față, cred c ...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7556 lei
USD
Dolarul SUA
4.2732 lei
CHF
Francul elveţian
4.3243 lei
GBP
Lira sterlină
5.5125 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9319 lei
XAU
Gramul de aur
204.4044 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4380 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9202 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2526 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1853 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6366 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.