A ales această meserie ca o soluție de moment după terminarea liceului, când nu avea nici cea mai mică idee încotro vrea să se îndrepte. A fost talentat, a învățat mult, a muncit și mai mult și a deprins tehnica de la unul dintre cei mai buni.
Alex Munteanu este botoșănean și este hairstylist. Denisia Călin este artist vizual. Contemporan s-a născut după ce Alex și Denisia au devenit un cuplu și au simțit nevoia de a-și combina meseriile, creând un concept extrem de interesant: un salon privat pe ai cărui pereți sunt expuse cele mai bune lucrări ale tinerilor artiști din România.
A îmbinat arta în business şi a dus salonul privat de coafură la 30.000 euro în 2020, scrie Ziarul Financiar.
„Povestea Contemporan a început în 2018, alături de partenera mea Denisia Călin, ea fiind artist plastic era în căutarea unui atelier. Am găsit un spatiu si atunci a venit cu ideea să combinăm două domenii creative. Ne-am dat seama că se poate, eu lucram într-un salon normal şi ne-am gândit să facem ceva inovativ şi creativ“, a povestit Alexandru Munteanu.
Antreprenorul şi-a dorit ca salonul să fie unul privat, astfel încât experienţa clienţilor să fie integrată în galeria de artă, iar persoana să se bucure într-un spaţiu privat de picturi.
Serviciile oferite de Contemporan Hair Space, în București, sunt cele de tuns şi vopsit, alături de cea a vernisajelor de artă.
„Iniţial, oamenii nu erau foarte încântaţi, nu au înţeles exact ce facem, nu credeau că putem îmbina două domenii. Primeam mereu întrebarea dacă este muzeu sau salon. În timp, am încercat să îi învăţăm şi am reuşit să introducem arta în viaţa lor. În fiecare lună schimbăm artistul şi facem un vernisaj astfel încât oamenii să poată vedea ce are de expus fiecare. Artiştii nu plătesc nimic“, a mai spus fondatorul Contemporan Hair Space.
El a precizat că oamenii care trec pragul salonului privat vor o nouă experienţă, iar ca trenduri, cele din Vestul Europei şi din Statele Unite dictează preferinţele clienţilor. În medie, o tunsoare pentru femei costă în jur de 170 de lei, în funcţie de lungimea părului.
Zilnic, numărul de programări variază, însă în jur de trei-patru clienţi în medie trec pragul salonului privat.
„În pandemie ne-a ajutat faptul ca suntem un salon privat. Nestiind cum o sa începem businessul după cele două luni de lockdown, oamenii au aflat că suntem salon privat şi au început să vină de la sine“, a mai spus Alexandru Munteanu.
În 2020, cifra de afaceri a Contemporan a ajuns la 30.000 euro, iar pentru anul acesta antreprenorul ţinteşte dublarea. În plus, anul următor Contemporan urmează să se extindă cu încă un etaj în acelaşi spaţiu unde funcţionează în prezent, în zona Pieţei Amzei din Capitală, ceea ce presupune noi angajări.
„Mai avem în plan produse proprii pe care să le punem în vânzare, să îi ajute pe clienţi. Încercăm să ne dezvoltăm pe mai multe ramuri astfel încât să devină cât mai profitabil, să oferim locuri de muncă şi facilităţi clienţilor“, a mai spus Alexandru Munteanu.
El spune că intrarea în lumea antreprenoriatului a fost plină de obstacole, însă a reuşit să se adapteze şi să înţelegă preferinţele clienţilor.
„Denisia este partea creativă, eu încerc să implementez o parte dintre idei. Ea se ocupă de partea de social media. Am început să citim foarte mult şi să ne documentăm. Businessul trebuie să fie înţeles de public“, a concluzionat Alexandru Munteanu, potrivit sursei citate.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Redacția Botoșăneanul
Jan 01, 2025
Redacția Botoșăneanul
Jan 01, 2025
ALERTĂ meteo: COD GALBEN emis la Botoșani
Oana Sava
Jan 01, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile