După manifestările împotriva proiectul de exploatare de la Roşia Montană care au avut loc în ţară, duminică la ora 17:30 mai mulţi botoşăneni au protestat în semn de solidaritate. Ei s-au adunat în faţa Muzeului Judeţean din municipiul Botoşani.
„Lumea nu este receptivă”
Tinerii adunaţi în pe Pietonalul Unirii s-au aşezat pe treptele din faţa Muzeului Judeţean cu steaguri, pancarte şi mesaje împotriva acestui proiect. Deşi protestul organizat a fost anunţat şi pe un site de socializare, numărul celor adunaţi nu a fost extrem de mare, însă organizatorii speră ca măcar câţiva trecători să le se alăture.
„Cred că lumea nu este receptivă la solicitarea tinerilor, în general semnalele trase pe Facebook cred că nu au fost recepţionate. Noi aşteptam să treacă foarte multă lume, vedem că se plimbă lumea, stă pe bănci, se uită la noi, e curios. Oricum, e un semnal de alarmă tras, ne pasă ceea ce se întâmplă în ţara asta şi în al doilea rând nu dorim cianuri, exploatări cu cianură. Dacă au curajul atunci să demonstreze că nu sunt periculoase”, a declarat
Vasile Chiru, preşedintele BNS Botoşani.
Doar 6% câştig pentru români, 94% pentru canadieni
"Ei aur, noi cianură", "Roşia Montană în patrimoniul UNESCO", "România nu gustă cianura", "vrem natură, nu cianură", erau câteva dintre lozinicile manifestanţilor.
„Acesta este faptul pentru care am venit aici, că se face o lege specială pentru RMGC şi nouă asta nu ne convine. Se creează o situaţie precedentă şi această lege specială pentru ei încalcă anumite chestiuni, mediul, dreptul la proprietate şi patrimoniul. Nu mai spunem de problema că noi luăm 6% şi Canada 94, adică RMGC”, a spus
Sorana Tulbure, organizator.
Protestatarii vor rămâne pe Pietonalul Unirii pentru a-şi exprima dorinţa împotriva acestui proiect de la Roşia Montană până la orele 20:00.
[[galerie-foto]]
[[banner]]
CITEŞTE:
ACUM : Protest Roşia Montană, au ieşit şi botoşănenii în stradă