Tendința de a se păstra în case toate lucrurile vechi care de cele mai multe ori nu mai funcționează pare să fie îndepărtată tot mai mult de la an la an. Botoșănenii renunță mai ușor de vechiturile pe care le au prin case, electrice sau electronice.
Iar o dovadă în acest sens este campanie desfășurată în perioada 1 iunie - 3 iulie pentru colectarea de deșeuri electrice și electrocasnice de clasicul parteneriat Urban Serv – Asociația Ecotic – Primăria Botoșani – Agenția pentru Protecția Mediului.
Cei din urmă nu au fost prezenți la conferința de închidere a campaniei.
Acțiunea de colectare s-a desfășurat pe două componente, prima de informare și conștientizare a cetățenilor, a doua de strângere efectivă a echipamentelor învechite.
”A fost un rezultat pozitiv ceea ce denotă că botoșănenii încă mai au deșeuri electronice care pot fi încredințate operatorilor de gen Urban Serv și noi la rândul nostru operatorilor specializați care valorifică acest tip de deșeu. S-a reușit colectarea a peste 3,5 tone de deșeuri electrice și electronice”
Simion Drelciuc, director general SC Urban Serv
De la an la an crește numărul de botoșăneni care aduc la punctele de colectare DEE-uri în raport cu cel al cantității, pentru că, odată cu avansarea în tehnologie, mărimea produselor este tot mai redusă.
”Campania nici nu ne așteptam să nu aibă succes, datorită faptului că an de an s-au întâmplat aceste lucruri cetățenii municipiului Botoșani și-au făcut o obișnuință în a se despărți de aceste tipuri de deșeuri în mod corect și responsabil față de mediu și față de societate. Ceea ce aș vrea să vă spun este că aceste deșeuri mai departe ajung la niște operatori de reciclare care sunt specializați în acest domeniu și pe care noi îi audităm și îi monitorizăm în respectarea celor mai înalte standarde de calitate”
Florin Caț, reprezentantul asociației Ecotic
Un lucru pozitiv este implicarea în astfel de activități a unităților de învățământ de la Botoșani, anul acesta făcând parte din parteneriat Școlile Gimnaziale nr. 10 și 13.
”Dacă la început aceste campanii trebuiau încurajate cu oferire unor mici avantaje pentru cei care aduceau aceste tipuri de deșeuri, iată că populația este conștientizată și poate aici ar trebui menționate și aportul instituțiilor de învățământ care sunt cooptate în parteneriat pentru a transmite tinerelor generații obligația de a păstra un mediu curat”
Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani
Conferința de închidere a avut loc la sediul Urban Serv. (G.E.)
Prietenul lui Portariuc este noul președinte al PSD
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Comunicat de presă: Digitalizarea firmei Anca Farm
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
A demisionat și Nicolae Ciucă: Am învățat lecția
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024