Potrivit conducerii Prefecturii Botoșani, pregătirea alegerilor prezidențiale este în grafic, momentan lucrându-se la stabilirea secțiilor de vot și ”recrutarea” resursei umane din care vor fi formate comisiile.
”
S-a transmis lista cu juriștii și cu persoanele cu bună reputație la Tribunal urmând ca acolo să se tragă la sorți președinții de comisii de secții de votare. Până pe 22 octombrie primarii trebuie să organizeze Birourile Electorale la nivel de comună, de fapt primarii vor pune la dispoziție spații pentru organizarea acestor birouri. Avem calendarul pe care trebuie să-l respectăm mot-a-mot, am dat comandă de ștampile de control, tușiere, urmând conform graficului să primim buletinele, dar vom fi în preajma zilei votării”, a declarat
prefectul Costică Macaleți.
Anul acesta, spre deosebire de precedenții, lista cu persoanele care s-au arătat interesate să facă parte din comisiile secțiilor de votare nu a înregistrat deficit.
”
La fiecare tur de scrutin AEP a organizat instruiri pe această temă și s-au prezentat foarte mulți juriști deci lista este supradimensionată la cât are nevoie Botoșani”, a adăugat prefectul.
Suma totală alocată este de 2,4 milioane de lei noi, din care cea mai mare parte, adică 2 milioane de lei va fi direcționată spre plata persoanelor implicate iar diferența pentru bunuri și servicii. În total, în județul Botoșani sunt 420 de secții de votare. O comisie este formată din președinte, locțiitor și câte șapte membri din partea partidelor politice. Președintele și locțiitorul vor fi plătiți pentru cinci zile de activitate, în timp ce ceilalți câte trei zile.
(G.E.)
CITEȘTE:
Previziunile lui Ţurcanu: Alegeri la dublu în 2014 şi un Parlament mai „suplu”