Județul Botoșani se poate lăuda cu produse tradiționale diverse.
După Cașcavalul de Săveni, un alt produs din Botoșani urmează procedura pentru a deveni produs protejat european. Este vorba despre usturoiul de Copălău.
„Pe 6 iulie vom avea din nou o promovare a usturoiului de Copălău. Se va ține la Centrul de Formare Profesional al Direcției Agricole. Va veni o comisie de la nivel național, de la ministerul Agriculturii și vom promova din nou acea schemă de calitate. S-au trasat linii mari pentru acest produs. În cel mai scurt timp ne vom aplica la partea de documentație aprofundată. Săptămâna aceasta am făcut la Copălău și un studiu pedologic, pe tot arealul să vedem exact calitățile solului din acea zonă. Deci vom îmbina foarte multe elemente din zonă pentru ca acest caiet de sarcini să nu aibă nicio opoziție la nivel european.”,
Cristian Delibaș, director DAJ
„Și vom fi primul județ din România cu două astfel de produse. Asta ne dorim și cred eu că vom și realiza cu sprijinul tuturor autorităților județene și a celor de la minister. Direcția Agricolă a pus mult suflet pentru acest produs și este păcat să nu-l avem acolo unde ne dorim.”, este concluzia șefului DAJ
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Bărbat prins sub „aburii alcoolului” după un control în trafic
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
De la 17 grade la lapoviță și ninsoare: Ce ne așteaptă săptămâna viitoare
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Pericol pe șosele: Șofer prins mort de beat la volan
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024