Rezervi carnea acum, dar savurezi friptura abia peste cîteva săptămîni de zile. Se întîmplă într-un restaurant cu pretenţii din Bucureşti. Preţurile nu sunt deloc mici, iar clientela este şi ea la fel de pretenţioasă, de la oameni de afaceri pînă la preşedintele ţării. Una peste alta, carnea provine din ferme particulare din Botoşani sau Covasna unde vacile sunt crescute în mod ecologic.
În cel mai nou restaurant deschis în capitală, întîi de toate se rezervă bucata de carne, iar apoi masa la care vrei să o mănînci. Fiecare halcă de carne are şi eticheta cu numele clientului, iar în vitrina în care este ea păstrată poţi admira viitoare cină a unor oameni cunoscuţi precum « Nicu Gheară » sau « Peter Imre ». Tot secretul atunci cînd vine vorba de carnea de vită, este să fie bine măturată, ţinută la o temperatură constantă de zero grade Celsius. In meniu se regăsesc peste zece moduri de preparare a cărnii de vită. «
Sunt anumite tăieturi pe care le face măcelarul nostru. Fripturile sunt făcute numai pe grătar şi în funcţie de asta pote să fie mai suculentă, depinde cum doreşte clientul », a spus
bucătarul Radu Filip, pentru o publicaţie centrală. «
38 de lei un muşchi de vită simplu, pînă la 170 de lei un teabonne sau un porter house măturat. Preţurile diferă şi de la carnea măturată la cea proaspătă, dar şi în funcţie de dimensiuni », a explicat
managerul restaurantului, Roxana Seksi.