Breaking news
Procesul anului – Florin Țurcanu a vrut să ducă tot Consiliul Județean la Tribunal

Marți, 6 decembrie 2016, ora 10:00. Fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani, judecat pentru fapte de corupție alături de proaspătul socru, are o nouă înfățișare la Tribunalul Botoșani. Vine însoțit de fiu și tatăl bolnav care în timpul audierilor a luat medicamente. Și armata de avocați, firește.

Un rând întreg de avocați și inculpați

Pentru ședința de astăzi, începută la ora 10:00, instanța a programat doi martori spre audiere, șoferul de la Consiliul Județean, Ștefan Codău, persoană cheie în dosar prin prisma implicării în demersurile pentru construcția casei din Aleea Pajiștii și Elisei Grigoreanu, cumnatul omului de afaceri Marcel Bârsan, prin firma căruia s-ar fi efecuat efectiv lucrările.

 

Șoferul da, cumnatul ba!

 

S-a prezentat la proces doar Ștefan Codău, șoferul de la CJ, care a fost și consilier la cabinetul de președinte al lui Florin Țurcanu, ”copilul de casă„ după cum l-a denumit fostul conducător al județului.

Elisei Grigoreanu a trimis cerere de învoire motivată de faptul că pe data de 6 decembrie 2016, de la ora 10:00 trebuia săă participe la o licitație pentru vânzarea materialului lemnos.

Până să se treacă la audierea șoferului, apărătorii lui Florin Țurcanu, patru la număr la acest termen, au expus mai multe solicitări către instanță, cuprinse într-o listă, prin care s-a solicitat audierea unor martori noi sau solicitarea de documente de la instituțiile statului.

Fiecare revendicare în parte a fost discutată și explicată de avocați în cadrul ședinței publice.

 

Afară cu presa. Din nou.

 

Înainte de începerea efectivă aceștia și-au reiterat solicitarea prin care jurnaliștii să nu aibă acces la înfățișările de la proces, motivul fiind fotografierea unor ipostaze de la precedentul termen. Judecătorul a consemnat solicitarea avocaților.

 

Alai de șefi din CJ la Tribunal

 

Prima cerere a apărării a fost audierea martorilor de funcții din cadrul Consiliului Județean, de la vicepreședinți la secretarul județului și alți funcționari, până la primarii din teritoriu din mandatul trecut.

Aceștia ar fi urmat să fie întrebați dacă au asistat la orice fel de discuții privitoare la alocări de fonduri, în special pentru primăriile Avrămeni și Dângeni, unde Florin Țurcanu i-ar fi intermediat contracte de lucrări lui Marcel Bârsan, drept recompensă pentru casa construită pe numele lui Aristomel Anușcă, tatăl deputatului Roxana Anușcă.

 

Listă cu 20 de martori

 

Apărarea a explicat că, prin audierea celor aproximativ 20 de martori propuși, din cadrul CJ sau primari, instanța ar fi avut acces la un cadru extins al declarațiilor pentru a se acoperi toată paleta din dosar, după ce procurorii DNA ar fi limitat unele detalii la probe limitate.

Mai mult, unul dintre avocați a arătat că, la faza de urmărire penală, lui Florin Țurcanu i s-au adus la cunoștință faptele pentru care este acuzat extrem de târziu și pe atunci nu a avut parte de prezența unui avocat pentru administrarea probelor.

 

Play la înregistrările ședințelor de la Județ

 

Au concluzionat că nu doresc să sufoce instanța cu martori în exces ci doar o bună înfrăptuire a actului de justiție. De asemenea, s-a cerut înaintarea unei adrese către Consiliul Județean pentru punerea la dispoziție a stenogramelor ședințelor, iar dacă înregistrările se dovedesc a fi de folos, să se stabilească și o serie de martori din lista extrem de amplă pregătită de avocați.

Judecătorul a respins cererea, mai puțin partea cu stenogramele ședințelor Consiliului Județean unde a rămas în pronunțare.  

 

Loading...
Țurcanu a cerut secretizarea procesului în care este judecat pentru corupție
Țurcanu audiat peste două ore, a ajuns de la prietenii la… banii de nuntă

 

Audi A3 răsturnat la Cucorăni, plafonul perforat, doi oameni în spital – FOTOGALERIE

Mașina implicată în accidentul rutier de la Cucorăni este un Audi A3 în care se aflau doi tineri.

SENZAŢIONAL: FC Botoşani a eliminat echipa milionarilor din Cluj la loviturile de la 11 metri – VIDEO & GALERIE FOTO

120 de minute de joc au fost insuficiente pentru a departaja FC Botoşani şi CFR Cluj în 16 – imile Cupei României. După două remize în campionat, a venit şi a treia.

IATĂ-L!!! Criminalul din Botoșani care i-a băgat cuțitul în gât fetiței sale de 5 ani adus la procuror – VIDEO&FOTOGALERIE

O altă crimă produce unde de șoc în comunitatea botoșăneană. De această dată victimă a căzut tot un copil nevinovat.

SCANDAL în județ, oamenii au blocat un drum și au sărit pe primar, a intervenit Poliția – GALERIE FOTO&VIDEO

Circulația a fost restricționată de niște cetățeni vineri la amiază. S-a întâmplat pe un drum comunal ce duce spre satul Mînăstăreni al comunei Unțeni.

E DEZASTRU! Lucrările la baraj durează încă o săptămână, acumularea e goală, nu se ştie când se reia furnizarea apei

Problema apei pare cea mai gravă din ultimul deceniu. Iar ceea ce se întâmplă este rezultatul unui lanţ incredibil de bâlbâieli care demonstrează încă o dată uriaşa bătaie de joc la adresa consumatorilor care li se cere mereu să plătească apa la timp. Inclusiv cea de ploaie.

BOMBA BOMBELOR: Ovidiu Portariuc – noul director general al Loteriei Române

La un an şi câteva luni după ce a plecat de la Primăria Botoşani, Ovidiu Portariuc a prins cel mai bun post pe care un social-democrat l-a dobândit după ce PSD-ul a ajuns la guvernare.

Alarmă rutieră: Un taximetrist care s-ar fi drogat s-a izbit în stâlp și a fugit din spital, polițiștii îl caută peste tot - FOTOGALERIE

Un taximetrist în vârstă de numai 33 de ani este la această oră cel mai căutat botoșănean de către echipajele Serviciului Poliției Rutiere. Și aceasta după o aventură desprinsă parcă din producțiile de la Hollywood.

EXCLUSIV: Lovitură de teatru - Raluca Stâncescu a revenit pe postul de prim-procuror al judeţului

După ceva mai mult de o lună de la eliberare, Raluca Stâncescu revine în funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

EXCLUSIV: ALARMĂ GENERALĂ la poligonul ACR: O mamă şi-a aruncat copilul într-un canal – FOTOGALERIE

Desfăşurare de forţe la poligonul ACR din Strada Pacea, acolo unde oamenii legii caută un bebeluş care ar fi fost aruncat ca un gunoi de propria mamă.

Ciudăţeniile din apartamentul cu explozia: S-au dărâmat pereţii, lustra şi centrala – intacte – VIDEO

Explozia are a avut loc vineri la amiază la blocul de la intersecţia străzii Primăverii cu Octav Onicescu a lăsat în urma un apartament devastat cu o mulţime de elemente misterioase.

Oameni răniţi într-o explozie produsă în strada Primăverii, zeci de locatari evacuați – FOTOGALERIE

Tabloul din intersecția străzilor Primăverii cu Octav Onicescu este unul sumbru.

Patru tineri s-au dat cu mașina peste cap la Cucorăni, unul a luat-o de nebun pe câmp, noroc rar pentru altul - GALERIE FOTO

Este week-end la Botoșani, așadar nu pot lipsi accidentele. Și, ca într-o mulțime de alte sfârșituri de săptămână, și de această dată evenimentul rutier a avut loc în apropierea miezului nopții.

IATĂ-L! Autorul crimei din Centrul Vechi adus cu mascații la procuror – VIDEO& FOTO

Bărbatul care a șocat un întreg oraș a fost scos din arestul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani și adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Ambasadorul României în Vietnam transportat la spital după accidentul de la Orăşeni

Printre oamenii ajunşi la Spitalul Judeţean Botoşani după accidentul produs miercuri după-amiază la deja celebra intersecţie de la Orăşeni Deal se regăseşte şi un diplomat.

ACCIDENT la Orășeni Deal, trei ambulanțe au preluat răniții, părinți disperați lângă mașini – GALERIE FOTO

Încă un accident rutier a avut loc în urmă cu puține minute în deja cunoscuta intersecție a morții, adică la Orășeni Deal.

TRAGEDIE la plaja de la Stânca! Un bărbat și-a pierdut viața

Numeroasele semnale de alarmă trase de autorități și nu numai cu privire la pericolul pe care îl reprezintă plaja de la ”Marea Nordului” s-au dovedit a fi, din nefericire, cât se poate de întemeiate.

ANCHETĂ după ce un băiat de 17 ani a fost lăsat ca un câine în apă – IMAGINI șocante și scandal, ambulanțierii acuzați că nu și-au făcut treaba –VIDEO

Un băiat de numai 17 ani și-a pierdut viața duminică, în râul Siret, pe raza comunei Tudora, sub ochii familiei. Tânărul a intrat în apă pentru a se răcori însă a fost luat de ape. 

Accident GRAV la Băluşeni : Un unchi beat şi-a băgat nepotul în spital, maşină decupată plină de sânge – FOTO&VIDEO

Un accident rutier de o gravitate extremă s-a produs în această după-amiază pe drumul ce duce spre comuna Băluşeni, limitrofă municipiului reşedinţă de judeţ.

Un Jaguar a spulberat un Audi la Hudum, mamă şi fiică rănite, ameninţări la adresa unuia dintre şoferi  - GALERIE FOTO

Un accident extrem de grav a avut loc în urmă cu puţine momente pe raza localităţii Hudum, din apropierea municipiului reşedinţă de judeţ.

Imagini cutremurătoare în intersecția morții, măicuță întinsă pe asfalt, mașini în șanț, oameni plini de sânge - GALERIE FOTO & VIDEO

Seara de duminică a adus după sine o nouă nenorocire. Încă un eveniment rutier a avut loc la intersecția de la Orășeni Deal, comuna Curtești, cunoscută și ca a morții.

ACU UN AN REZOLVA TOATE PROBLEMELE BOTOSANENILOR, BINEINTELES DOAR DE PE PANOURI SI ACUM VREA SECRETIZAREA DOSARULUI CA SA NU MAI STIE OPINIA PUBLICCA CE A COMIS? POATE DORESTE SA REVIMNA IN POLITICA,CALARE PE UN CAL ALB , NU ESTE ROMANIA TARA TUTUROR POSIBILITATILOR?
12 decembrie 2016, 08:47
Un analfabet cu bani ce isi permite sa si bata joc de cine vor muschii lui.Ma intreb cum de judecatorii tergiverseaza acest proces si ii admit toate gogomaniile ce i sunt debitate de creierasul cat bobul de mazare. Sa speram ca daca ai bani nu poti sfida totul si pe toti.
11 decembrie 2016, 01:16
Măi unflatule, nu mai pune copilul în situații jenante. El are viitorul în față, tu imbecil cum ai rămas, determini copilul să meargă cu tine. Cu ce să te ajute el? Du crucea mai departe fiindcă ai făcut numai greșeliși asta din lăcomie și prostie.
6 decembrie 2016, 16:03
Sondaj
Se impune organizarea unui miting împotriva ”Statului paralel și ilegitim”?
Da, fiindcă există un ”stat paralel și ilegitim”, altul deci decât cel ales de popor
Nu, pentru că nu există un ”stat paralel și ilegitim”
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În legătură cu transportul cu maxi-taxi consumatorii cred că ar trebui introduce microbuze ceva mai mari sau chiar autobuze pentru că am văzut că fluxul de călători crește. Nu toate au bare de susține adecvate, de multe ori te ...
Curs valutar
15 decembrie 2017
EUR
Euro
4.6346 lei
USD
Dolarul SUA
3.9285 lei
CHF
Francul elveţian
3.9729 lei
GBP
Lira sterlină
5.2711 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5016 lei
XAU
Gramul de aur
158.8245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2275 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4767 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0149 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1804 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6226 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.1 o C
Dorohoi
-1 o C
Bucecea
0.1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-1 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.