Elevii primesc șase categorii de burse sociale în anul școlar 2023-2024, potrivit ordinului publicat în Monitorul Oficial.
Se dau burse de 700 de lei pentru elevele care rămân gravide și au rezultate bune la învățătură. Documentele necesare pentru acordarea burselor se pot depune online sau fizic la secretariatul unității de învățământ preuniversitar.
Elevii primesc șase categorii de burse sociale în anul școlar 2023-2024, potrivit ordinului publicat în Monitorul Oficial. Bursele medicale, cele pentru elevii orfani de un părinte sau ambii și pentru elevii din familii monoparentale nu sunt condiționate de venit. Toate bursele sociale se acordă și în perioada vacanțelor școlare. Dosarul poate fi depus pe perioada întregului an școlar, scrie România TV.
„Avem burse de de excelență de tip I și II. Cele de tip I se oferă pentru performanțe la nivel internațional. Aici elevii pot primi între 750 și 3000 de lei bursă. Bursele de excelență de tip II se oferă pentru premii obținute la nivel național. Este vorba despre 700 de lei. Mai avem burse de merit în valoare de 450 de lei, dar și burse sociale de 300 de lei – la fel ca bursele tehnologice”,
a explicat profesorul Mircea Cristian Nicula.
Burse de 700 de lei care pot ajunge la elevele care rămân gravide și au rezultate bune la învățătură.
„Bursele de merit se acordă pe baza rezultatelor, la propunerea dirigentului, pentru 30% dintre elevii unei clase. Însă, dacă există mai multe medii peste 9,50 – se vor acorda burse tuturor. Sunt clase în care se învață foarte bine”,
a explicat profesorul Mircea Cristian Nicula.
Bursă de merit vor primi și premianții locurilor I, II sau III la etapele județene ale olimpiadelor naționale. Primesc bursă de merit și elevii care obțin locul I la concursurile naționale extrașcolare. Dar și medaliații cu aur la campionatele naționale organizate de federațiile sportive în sporturile olimpice.
În anul școlar 2023-2024, ministerul acorda șase tipuri de burse pentru elevi:
Bursele sociale se acordă elevilor din familii cu venit mediu sau elevilor fără părinți, din familii monoparentale sau care suferă de diverse boli. Aceștia trebuie să depună o solicitare l secretariat în primele 25 de zile calendaristice ale lunii în curs.
„O noutate cu care ne putem lăuda, pentru că a fost și inițiativa noastră, deși programul se implementează la nivel național, este PatrimVen. Programul ne oferă date de la ANAF despre veniturile părinților. Astfel ușurăm munca tuturor. Nu le mai cerem copiilor adeverințe și hârtii”,
a completat profesorul Mircea Cristian Nicula.
Bursa tehnologică de 300 de lei se oferă elevilor din învățământul tehnologic, cu condiția să nu cumuleze 10 absențe pe lună.
Viața și moartea lui Eminescu: Certificatul de deces semnat de doi analfabeți
Redacția Botoșăneanul
Jan 03, 2025
Cadou otrăvit de la Ciolacu la început de an, vor fi afectați toți românii
Gabriela Erdic
Jan 03, 2025
Lanțul de magazine Profi s-a vândut cu 1,3 miliarde de euro
Redacția Botoșăneanul
Jan 03, 2025
FC Botoșani pleacă în cantonament: S-a stabilit primul meci de campionat din noul an
Redacția Botoșăneanul
Jan 03, 2025
Perioadă de foc pentru pompierii botoșăneni, în ultimele trei zile
Redacția Botoșăneanul
Jan 03, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile