Construcția cartierului de la marginea orașului, cel de pe Șoseaua Iașului, ridică și o serie de probleme care nu putea fi anticipate anterior.
De exemplu, urmare a săpării fundațiilor pentru blocurile ce urmează a fi construite, a rezultat o cantitate însemnată de pământ.
Nu că acest lucru ar fi unul negativ, pentru că acesta poate fi întrebuințat în scop util, însă cu condiția să fie ridicat și cărat din zonă.
”Ce fac cu pământul? Unde îl duc? Cum fac sistematizarea? Nu putem căra acest pământ fără o licitație, este logic. Iar constructorul nu poate lucra”, spune primarul Cătălin Flutur.
O soluție ar fi acoperirea rampei de colectare deșeuri din zona Rediu, însă numeroasele solicitări către București au rămas fără răspuns.
„Ar fi extraordinar dacă ni s-ar da voie. Am făcut zeci de adrese la Ministerul Mediului. Dacă ni se aprobă ducem acolo o parte din el că este foarte mult pământ”,
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani
În schimb, s-a găsit o altă întrebuințare pentru pământul rezultat în zona ANL-urilor din Șoseaua Iașului și care rezolvă o altă problemă stringentă de la Botoșani.
„Varianta noastră este să-l luăm și să-l folosim pentru a umple ravena pe care o avem noi la Cimitirul Eternitatea. Ca să trecem în partea cealaltă unde vrem să facem extinderea și tot acest pământ ne-ar ajuta să facem umplutura de acolo. Dar și acolo, înainte de a face umplutura, trebuie să asigurăm partea de dirijare a apei”,
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani
Și asta în contextul în care deja s-a anunțat că la Cimitirul Eternitatea nu mai sunt locuri de veci disponibile. La acest moment documentația pentru extinderea acestui cimitir se află la arhitectul șef al orașului, consiferat a fi „chițibușar” al actelor.
DESCARCA APLICATIA BOTOSANEANUL PENTRU MOBIL:
FAZA ZILEI- Iftime i-a imitat pe pesediști în campanie: Și acum îmi e jenă- VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 26, 2024
Gabriela Erdic
Nov 26, 2024
Doi șoferi prinși cu 113 km/h în doar 60 de minute
Sergiu Bălășcău
Nov 26, 2024