Mai multe produse tradiționale ar putea fi recunoscute la nivel european , în următorii ani.
Pe lista de aşteptare pentru atestare în UE se află cârnaţii de Pleşcoi, scrumbia afumată de Dunăre şi caşcavalul de Săveni din judeţul Botoşani. De asemenea şi brânza de găinușă ar putea fi recunoscută la nivel european, produsă de sătenii din comuna Eftimie Murgu, din județul Caraș-Severin.
Daniela Popa, consilier superior în cadrul compartimentului Produse tradiționale și dezvoltare durabilă din Ministerul Agriculturii, a declarat, că brânza de găinușă ar putea completa, în cel mult cinci ani, lista produselor tradiționale din România recunoscute în Uniunea Europeană.
“Se pot construi în avans elemente de promovare, tot felul de festivaluri, alte evenimente sociale în preajma acestui produs, astfel încât comunitatea din Eftimie Murgu să dea pe piață, în următorii cinci ani, sub numele de brânză de găinușă comercializarea acestui produs, pentru ca să mergem pe urmă în Uniunea Europeană”, a afirmat Daniela Popa.
În prezent, doar patru produse tradiționale românești sunt înregistrate la nivel european: magiunul de prună de Topoloveni, salamul de Sibiu, novacul afumat din Ţara Bârsei şi telemeaua de Ibăneşti din judeţul Mureş. (Sursa: Pressalert)
Unii dintre rușii cu domicilii false la Botoșani ar fi fost agenți sub acoperire în Occident
Redacția Botoșăneanul
Nov 21, 2024
Filmul „Vis.Viață”, în premieră pe 23 și 24 noiembrie la Happy Cinema Botoșani
Oana Sava
Nov 21, 2024
Post scos la concurs pentru a treia oară la Botoșani
Oana Sava
Nov 21, 2024
Suflu nou la Jandarmeria Botoșani: Două tinere au îmbrăcat uniforma
Redacția Botoșăneanul
Nov 21, 2024