Un parlamentar român are la dispoziţie lunar un venit de peste 10.000 de euro, sub formă de indemnizaţie şi sume forfetare.
Pentru mai mult de jumătate din sumă nu trebuie să prezinte acte justificative, chitanţe sau facturi. Este suficientă doar o declaraţie pe proprie răspundere.
Din martie, suma respectivă urmează să crească cu 25%. Merită parlamentarii români aceşti bani? Pentru a răspunde, să ne uităm la două criterii: cantitatea muncii şi calitatea acesteia, cu alte cuvinte cât muncesc şi cât de bune sunt proiectele de lege pe care le propun, dar şi pe care le votează.
Să luăm programul unei săptămâni obişnuite (27 februarie-5 martie 2023), care nu este presărată cu sărbători şi pauze legale, peste care se fac punţi.
Luni, aleşii neamului încep să muncească după prânz. Mulţi vin de prin provincie chiar în ziua de lucru, n-au timp să ajungă la o şedinţă matinală cu trenul, avionul, maşina, aşa că tradiţia face ca de ani buni, munca să înceapă pe la amiază.
Conducerea Camerei Deputaţilor se reuneşte de la 13.30, apoi până la 16.00 este prevăzută „activitate în grupurile parlamentare”, după care, în fine, începe şedinţa de plen. La ora 16.00!
După o jumătate de oră, se face pauză. Proiectele se votează, de regulă pe bandă rulantă, deoarece ordinea de zi are nu mai puţin de 84 iniţiative legislative prevăzute, e drept, pentru două zile. Numai că în cele două zile, prima şedinţă are 30 de minute, iar a doua (marţi adică) – vreo două ore şi jumătate, maximum trei, de votare propriu-zisă. Mai multe detalii pe presshub.ro...
Mașini izbite în urmă cu puțin timp, trei persoane au văzut moartea cu ochii
Oana Sava
Nov 04, 2024
Cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025: ANUNȚUL unui șef de la București
Redacția Botoșăneanul
Nov 04, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 04, 2024
Botoșăneni buni de muncă prinși la cerșit pe străzile orașului
Redacția Botoșăneanul
Nov 04, 2024