Femeile au demonstrat, de-a lungul anilor, că pot face față oricărei provocări în toate domeniile de activitate profesională și nu neg că m-aș bucura ca o antreprenoare din Botoșani să câștige unul din premiile oferite la finalul acestei competiții.
Întotdeauna am considerat că o afacere poate fi mult mai bine organizată dacă este condusă de o femeie, pentru că așa cum bine știm, ele sunt mult mai echilibrate și mai responsabile decât noi, bărbații, de aceea susțin ca afacerile din Botosani, conduse de femei, pot intra in competitia nationala OFA Start-Up Angels pentru o finantare de 10.000 euro!
Alina Novac, fondatoarea brand-ului botoșănean Novak Couture, a lansat competiția națională OFA Start-Up Angels adresată tuturor femeilor antreprenor din România care au o afacere la inceput de drum și care au nevoie de susținere pentru dezvoltare.
„Sprijinirea femeilor antreprenor este unul dintre cele mai eficiente instrumente pentru a relansa creșterea economică, a crea locuri de muncă și a genera un impact social transformator. În perioada pandemică, am observat că femeile antreprenor au reușit cu agilitate să identifice imediat metode de adaptare sau reinventare pentru menținerea afacerilor proprii. Afacerile pe care aceste doamne le coordonează pot juca un rol esențial în stabilizarea economiei naționale, creează exemple de bune practici și participă la schimbarea mentalităților care se doresc a fi orientate spre o creştere economică incluzivă şi sustenabilă” – Alina Novac, OperationsManager OFA Start-upAngels
OFA Start-Up Angels are drept scop crearea unei platforme dedicată femeilor antreprenor, menită să ofere sprijin direct și indirect financiar startup-urilor din România, astfel încât să crească exponențial capacitatea de dezvoltare a mediului de afaceri în anul 2022 și de a dezvolta o politică comprehensivă, la nivel local, regional, național și internațional, pentru sprijinirea și promovarea antreprenoriatul feminin. Proiectul este coordonat de Project Manager Raluca Culda, si este sustinut de Organizația Femeilor Antreprenor din cadrul Confederatiei patronale Uniunea Generala a Industriașilor din Romania.
Competiția este structurată pe 6 regiuni (Brasov, Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi, Timisoara). Fiecare regiune va avea doua finaliste, una desemnata de juriu si una desemnata prin votul publicului. Cele 12 finaliste vor intra in competitia finala din 12 noiembrie, care va avea loc la București.
Companiile din Botoșani vor intra în Competiția Regională Iași, alături de Suceava, Brăila, Galați, Vrancea, Vaslui, Bacău, Neamț și Tulcea.Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească firmele pentru a se înscrie în competiție sunt:
- compania să aibă minim 50% acționariat feminin;
- compania să aibă cel puțin 12 luni de activitate;
- compania a avut în anul 2020 o cifră de afaceri de maximum 490.000 ron (fără TVA).
Premiile oferite în competiția finală sunt:
• Locul I – 10.000 euro
• Locul II – 5000 euro
• Locul III – 3000 euro
„Este timpul ca instituțiile guvernamentale, organizațiile societății civile și sectorul privat să se unească pentru a elimina numeroasele bariere cu care se confruntă femeile antreprenor în România și să creeze programe de finanțare și mentorat menite să le ofere mediul potrivit pentru dezvoltare. OFA Start-UpAngels este un prim pas pe care îl facem în acest sens și, chiar dacă sunt Președinte al OFA UGIR București, aș fi onorată să aflu că în competiția pentru marele premiu am putea susține și o doamnă antreprenor din Botoșani.” a adăugat Alina Novac.
Proiectul se bucură de susținerea oamenilor de afaceri din Botoșani care consideră că aportul femeilor în mediul de business poate fi unul de proportii inalte, femeile avand o orientare mai aplicată pe formarea echipelor de lucru, pe coordonarea acestora, au abilitati esențiale pentru gestionarea conflictelor, sunt mult mai creative si mai inclinate spre inovare.
“Bărbații și femeile vor avea inevitabil experiențe și medii de dezvoltare diferite, care le modelează, implicit, și abordarea în afaceri. Provocarea reciprocă și colaborarea cu oameni care gândesc diferit poate genera rezultate de impact pentru diversitate și creștere economică. Trăim într-o eră evoluționistă accelerată, iar dogmele învechite trebuiesc lăsate în urmă și să încurajăm femeile și generațiile viitoare să aibă curajul de a-și materializa ideile inovatoare.”, Catalin Silegeanu, Director General Hidroplasto Botosani.
Antreprenoarele din Botoșani se pot înscrie pe platforma https://ofa.ugir.ro/ofa-startup-angels/ până la data de 9 septembrie 2021, ora 23:59. Votul publicului pentru Regiunea Iași va fi deschis în perioada 14 - 27 octombrie, urmat de finala regională în data de 28 octombrie.
(Comunicat Cătălin Silegeanu)
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
„Rățușca cea urâtă" din nou pe scena Teatrului „Vasilache"
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Studenți de la Suceava, în vizită la Penitenciarul Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Doina Federovici: Împreună ducem tradițiile populare mai departe
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Bărbați prinși pe camerele video în timp ce își descărcau „gunoiul” din dubă
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Valeriu Iftime: Atâta ignoranță și lipsă de empatie rar mi-a fost dat să văd…
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024