Profesorii joacă un rol vital în dezvoltarea viitoarelor generații, de aceea ar trebui să se simtă motivați și valorizați de societate.
Greva din învățământ arată că statul a eșuat în relația cu cea mai importantă parte a corpului său, asupra căreia a proiectat sentimente de neputință, marginalizare, nedreptate și deznădejde.
Atitudinea guvernanților este de un cinism execrabil, angajându-se într-o competiție de capitalizare electorală a grevei profesorilor. Toți liderii de partid au recunoscut legitimitatea protestului, dar în locul unei reforme bugetare care să permită împlinirea revendicării esențiale, s-au adoptat legi care îngrădesc drepturi fundamentale în câmpul muncii.
Profesorii nu trebuie să fie condamnați de societate pentru că cer venituri mai mari atâta timp cât demnitarii își majorează salariile după bunul plac, iar autoritățile indexează constant taxele și impozitele, chiar și când rata inflației se află în scădere.
Profesorii ar trebui să fie considerați piloni ai societății, iar un salariu just și competitiv ar reflecta importanța și contribuția lor la dezvoltarea comunității. Această recunoaștere poate încuraja și mai mulți tineri cu vocație să urmeze o carieră în domeniul educației. Când profesorii se simt apreciați și recompensați corect pentru munca lor, sunt mai predispuși să își dedice timpul și efortul pentru îmbunătățirea abilităților didactice și creșterea calității educației oferite elevilor.
Criza din învățământ afectează zeci de mii de elevi, inclusiv familiile profesorilor protestatari, dar pentru politicieni reprezintă o oportunitate de îmbunătățire a imaginii în ochii votanților. Declarațiile de susținere pot fi folosite nu doar pentru alierea celui mai generos segment profesional, ci și pentru propunerea un compromis care să răspundă intereselor politice. Problema învățământului este importantă pentru mulți alegători, iar politicienii pot susține greva doar pentru a se conecta cu aceștia. Declarațiile și acțiunile lor trebuie monitorizate cu atenție pentru identificarea adevăratelor intenții.
Statul trebuie să aprecieze munca profesorilor, oferindu-le condiții de muncă adecvate și un salariu motivant. Profesorii merită respect și recunoaștere pentru eforturile lor de a forma cetățeni productivi și responsabili. Politicienii trebuie să acționeze responsabil și să ia decizii înțelepte pentru viitorul țării, aflat în mâinile profesorilor.
(Comunicat Cătălin Silegeanu)
Curg voturile din secțiile de la Botoșani pentru Călin Georgescu, numărătoarea pe final
Redacția Botoșăneanul
Nov 24, 2024
Și totuși… Ciucă a câștigat un oraș din județ
Sergiu Bălășcău
Nov 24, 2024
Rezultate bombă la Botoșani, candidatul “fantomă” începe să câștige secții
Sergiu Bălășcău
Nov 24, 2024
SURPRIZA primului tur: Călin Georgescu votat masiv la Botoșani, este pe locul 2 după Ciolacu
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024
Cosmin Andrei: Este o victorie de etapă / Peste două săptămâni să fim la fel de fericiți - VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024