Medicii botoşăneni din cadrul Spitalului Judeţean Mavromati trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte prevenirea bolilor. Nu de mult ei s-au confruntat cu un caz mai puţin obişnuit. O botoşăneancă în vârstă de 78 de ani, care provenea din mediul rural a solicitat sprijinul medicilor după ce a rămas fără un sân.
Botoşăneanca suferea de cancer la sân şi nu a mers la medic până în momentul în care a ajuns într-un stadiu avansat al acestei boli.
„
Acum o săptămână a venit o femeie care nu mai avea sânul. Pur şi simplu îi fusese distrus sânul de cancer care evolua de câţiva ani de zile. Sunt unele persoane care se neglijează şi trebuie insistat pe educaţie sanitară. Oamenii trebuie să vină la spital pentru ca lucrurile acestea să fie în beneficiul lor, prevenim în primul rând boala, iar costurile sunt mici. Ei vin în stadii foarte avansate, iar acest lucru se poate rezolva prin educaţie”, a declarat
Silvia Ţighiliu, medic şef la Secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean.
Medicul şef al Secţiei de Chirurgie susţine că dacă pacienţii ar veni la control şi analize din timp, mai ales în cazul în care ştiu că au în familie persoane cu astfel de boli, costurile pentru spitalizare ar fi mult mai mici, la fel şi şansele de vindecare ar fi mult mai ridicate. Pentru a exemplifica costul tratamentului unei boli în stadiu avansat medicul a exemplificat un caz ajuns pe mâna medicilor, fiind vorba despre un bărbat care avea pancereatită într-un stadiu avansat pentru tratarea lui cheltuindu-se aproape 100.000 de lei.
(A.D)
CITEŞTE:
În Bucureşti „caz vegetativ”, un copil de 9 ani a fost pus pe picioare la Botoşani
[[banner]]