Despre cazul său, medicii care l-au tratat spun că este unul unic. Diagnosticat cu COVID-19, a fost supus unei intervenții chirurgicale pe creier. A părăsit spitalul după 54 de zile, complet vindecat. Omul de afaceri și-a reluat activitatea, iar experiența prin care a trecut a fost pentru el și pentru cei care i-au fost alături o lecție de viață.
"Am reuşit în viaţă pentru că m-am îndrăgostit întotdeauna de ceea ce am avut de făcut”, spune omul de afaceri născut la Darabani. Este un crez, o filosofie de viață, o direcție pe care s-a situat de la început și de la care nu se abate. Este și o lecție, completează Răzvan Zvorișteanu.
Antreprenor pasionat, cu experiență de peste 15 ani în business, creator de strategii, își asumă misiunea de consultant de business în alegerea corectă a canalelor de promovare şi în optimizarea bugetelor de marketing.
S-a născut la Darabani, acolo unde a urmat și studiile liceale. S-a îndreptat apoi către Iași, la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” Iași, unde a studiat Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (FEEA).
(Răzvan Zvorișteanu)
Trăiește și muncește în Iași, unde a dezvoltat și a promovat antreprenoriatul.
”Cred cu tărie că educaţia antreprenorială este soluţia pentru a ne crea viitorul!”, mai spune Răzvan Zvorișteanu.
Pandemia nu l-a determinat să se oprească din muncă. Nici veștile care de care mai alarmante. A fost mereu un om optimist și încrezător că orice problemă are și o rezolvare.
Însă, într-o zi, o veste a căzut ca un trăsnet: medicii l-au anunțat că are o tumoare pe creier și că va trebui operat de urgență. Ca și cum grozăvia nu era destul de mare, antreprenorul Răzvan Zvorișteanu spune că vestea a venit după ce a fost diagnosticat și cu COVID-19.
Povestea s-a aflat târziu, după ce a trecut și prin tratamentul pentru noul coronavirus și a suportat și operația pe creier.
S-a aflat pentru că, după ce a stat internat Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, a povestit cum a reuşit să se vindece, dorind în acelaşi timp să mulţumească medicilor care l-au tratat vreme de 54 de zile, cât a stat în unitatea medicală. Aproape două luni în care, mărturisește antreprenorul, a învăţat mai întâi să accepte diagnosticul. Și apoi să conștientizeze faptul că trebuie să treacă printr-o operaţie chirurgicală dificilă.
Medicii de la Spitalul Clinic de Urgență "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iași spun despre cazul lui Răzvan Zvorișteanu că este unic, iar pe fostul lor pacient îl consideră a fi un adevărat erou:
”Eroul nostru! Răzvan Zvorișteanu, antreprenorul operat pe creier, diagnosticat cu Covid-19 complet vindecat! Caz unic la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași”.
Antreprenorul spune că a vorbit despre cele 54 de zile de spitalizare în unitatea medicală, dar și despre cum a reușit să învingă problemele de sănătate, părăsind spitalul complet vindecat, pentru a le da curaj celor care se confruntă cu aceleași probleme.
”Am făcut parte din seria de pacienți care s-a infectat cu acest virus. Operația a fost după. De aici și gradul de unicitate. Dar nu despre asta e vorba. Este vorba despre tot personalul care a avut grijă de noi în această perioadă, de la infirmiere până la medicii care au operat în spital, și care fac pur și simplu lucruri incredibile”, spune Răzvan Zvorișteanu pe forumul unității medicale.
Vindecat complet, omul de afaceri are puterea de a împărtăși din experiența pe care a avut-o cu zâmbetul pe buze.
“Sunt foarte bine, foarte bine! Au fost 54 de zile de spitalizare. A fost și un șoc. Nu e tocmai plăcut să afli că dintr-o dată te trezești cu o tumoare atât timp cât până atunci nu s-a manifestat în nici un fel. Dar m-am liniștit foarte tare în momentul în care am aflat că voi fi operat chiar de managerul spitalului, doctoral Lucian EVA. Am preferat să accept diagnosticul și faptul că trebuie să trec printr-o experiență chirurgicală ceva mai dificilă”, spune omul de afaceri din Darabani.
A trecut cu bine de operație și i s-a părut o minune faptul că, imediat ce a deschis ochii, a știut că totul este normal. Dar mai ales faptul că, deși trecuse printr-o intervenție foarte dificilă, nu a simțit nimic.
”Mi s-a părut colosal cum după o operație pe creier nu simți nimic, totul e ok, adică nu-mi pierdusem nici memoria, funcționam normal”.
Însă, spune antreprenorul, viața avea să îi mai dea o lecție. A rămas impresionat de patul în care a stat mai puţin de o zi. Și care i-a salvat viața.
”Am rămas impresionat de patul în care am stat mai puțin de 24 de ore și care se adapta după toate pozițiile pe care le lua pacientul, eu eram un pacient. După discuția mică cu medicul de pe ATI am aflat că acest pat a costat 40.000 de euro. Stai într-un pat de 40.000 de mii de euro, un lucru wow. Dar patul ăla de 40.000 de euro mi-a rămas în minte pentru că am stat în el aproape 24 de ore și am aflat valoarea. Eu am spus că voi face tot ce ține din poziția cealaltă în care mă aflu acum, de persoană care m-am vindecat și care am posibilitatea să ajut atât cât îmi permite să o fac, drept mulțumire suplimentară. E bine să faci bine! Și eu am primit bine la rândul meu, iar atunci dacă am putut direcționa un ajutor către spitalul care m-a găzduit atâta timp am încercat să răsplătesc cel puțin în felul acesta ca un prim pas, să zicem.”, a declarat Răzvan Zvorișteanu, antreprenor.
Iar vorbele aveau să se transforme repede în fapte.
Pentru a ajuta unitatea medicală şi pentru a mulţumi medicilor care au avut grijă de el, a donat împreună cu Asociaţia „Totul este posibil” o primă tranşă de materiale, fiind vorba despre 48 de sticle de 500 ml de dezinfectat de mâini şi 4.000 de mănuşi.
”O lecție de viață”, este concluzia medicilor de la Spitalul Clinic de Urgență "Prof. Dr. Nicolae Oblu" Iași.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Vot la CJ pentru două spitale noi, Iftime: Insist foarte mult ca acest proiect să treacă
Oana Sava
Nov 15, 2024
Hai la film! PROGRAMUL săptămânii la Happy Cinema Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 15, 2024
Gabriela Erdic
Nov 15, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 15, 2024
Botoșănean rămas fără telefon mobil după o „îmbrățișare”
Redacția Botoșăneanul
Nov 15, 2024