Din punct de vedere legal, nimic. Și asta deoarece respectivul imobil se află în proprietate privată și nu în domeniul public al Primăriei. Astfel, oamenii care locuiesc în blocul din Parcul Tineretului unde a avut loc explozia cauzată de Stelică Zahariuc trebuie să-și repare singuri pagubele făcute de incendiu.
Singura care poate primi un sprijin financiar din partea municipalității este femeia cu care trăia bărbatul care a murit în incendiu, prin Serviciul Public Local de Asistență Socială (SPLAS), aflat în subordinea Primăriei.
”Singurul lucru pe care-l putem face este să acordăm un ajutor de urgență familiei care a întâmpinat aceste dificultăți unde a fost acea deflagrație, dacă vom primi o solicitare din partea soției luăm în calcul acordarea unui ajutor de urgență la SPLAS. Celelalte acordări nu sunt în concordanță cu legea, imobilul nefiind al municipalității, nu putem finanța nici o lucrare de investiții”, a declarat Cosmin Andrei.
Viceprimarul a explicat că Primăria nu poate interveni financiar pentru lucrări de reparații decât la locuințele sociale care sunt gestionate de societatea Locativa.
”Primăria a făcut investiții doar în locuințele sociale pe care le-a avut în proprietate alocând bani către societatea Locativa care a intervenit la blocurile 135 și 140 din Parcul Tineretului care sunt ale noastre. Acolo unde nu avem proprietate, nu putem interveni”, a mai menționat viceprimarul.
10 apartamente au fost distruse parțial după incendiul din Parcul Tineretului din ziua de 12 septembrie 2015. (G.E.)
ASTĂZI: Titlu onorific pentru o botoșăneancă, un nou tezaur uman viu la Botoșani
Gabriela Erdic
Nov 14, 2024
Șofer amendat după o oprire în trafic: CE au confiscat polițiștii
Redacția Botoșăneanul
Nov 14, 2024
Avertizare DNSC: O nouă fraudă online cu „promoții” primite prin mesagerie
Redacția Botoșăneanul
Nov 14, 2024
Burger King deschide primul restaurant din Suceava, în Iulius Mall
Redacția Botoșăneanul
Nov 14, 2024