A fost greu până când șefii de la
Direcția Copilului i-au văzut pe beneficiari așezați frumos în cele 20 de apartamente cât numără în total acest centru. Fiecare apartament are în componență câte două camere și câte o baie. Totul la standardele cele mai înalte și pentru confortul beneficiarilor, o categorie extrem de sensibilă.
A fost greu până când s-a reușit deblocarea posturilor pentru personalul atât de necesar pentru buna desfășurare a activității, iar mai apoi pentru cooptarea angajaților, prin concurs. Rezultatul a fost însă cel așteptat, iar 47 de suflete, de vineri probabil 50 trăiesc acum și încearcă să se reabiliteze într-un mod civilizat.
”
Mai avem de adus trei beneficiari de la Adășeni, probabil mâine vor ajunge. Centrul a fost construit pentru a asigura condiții la standardele cerute de legislația privind asistența socială și asigurarea serviciilor sociale în condiții normale. Fiecare beneficiar în dosarul lui medical are un plan de recuperare. Planul de recuperare prevede ce activități trebuie să le desfășoare pentru a fi reabilitat, reintegrat, activități de ergoterapie, chimioterapie, gospodărie, de deprinderea abilităților din viața independentă”, a declarat
Alexandru Colbu, director executiv adjunct DGASPC.
Persoanele adulte cu handicap provin din centre din Bucecea, Adășeni sau Ionășeni. Centrul a fost ridicat printr-un proiect implementat de Direcția Copilului și cu o finanțare de aproximativ 1 milion de dolari, oferită de Banca Mondială. Într-un viitor apropiat ar urma să aibă loc și o acțiune inaugurală care să marcheze deschiderea acestei unități, atât de importantă pentru Botoșani.
(G.E.)
[[galerie-foto]]
CITEȘTE:
Centru social pe bani europeni blocat de un …lift