Centrul dispune de o sală de consiliere socială și atelier de spirijin
Momentan, 15 micuți, majoritatea cu dizabilităţi şi care au mai mult de şase ani, sunt incluşi în activităţile centrului. Copiii au domiciliul în Dorohoi, au şedinţele programate individual sau în grup ajutaţi şi de părinţi. Centrul a angajat cate un psihopedagog, fizioterapeut, ergoterapeut şi un asistent social pentru buna desfăşurare a cursurilor. Centrul de zi a fost realizat printr-un proiect cu finanţare europeană, care s-a finalizat anul trecut, dar angajarea personalului potrivit a amânat deschiderea lui pentru luna iunie 2014. Centrul dispune de o sală de consiliere socială şi ateliere de sprijin pentru părinţi şi asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav, sală de ludoterapie, activităţi recreative şi socializare, ateliere de lucru pentru copii cu dizabilităţi, cabinet psihologic.
Fetiță de 10 ani ajutată la centru
Părinţii care vin aici se declară mulţumiţi şi sunt recunoscători că există o şansă şi pentru copiii lor. Mihaela are o fetiţă de 10 ani cu paralizie cerebrală, care vine la acest centru de trei ori pe săptămână. În paralel, copilul este înscris şi la o şcoală de masă, dar frecventează doar orele de cunoaşterea mediului şi ştiinţe sociale pentru că celelalte obiecte sunt greu de înţeles pentru ea.
„
Acest centru a venit ca o mană cerească, eram disperată ca mamă când am văzut că încearcă şi vrea să facă ceva, dar la nivelul ei doar specialiştii o pot ajuta” a spus mama.
Teoretic,copiii pot beneficia de serviciile centrului până la 18 ani. Un centru asemănător se află şi la Botoşani. Acesta aparţine de
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, dar instituţia se ocupă doar de cazurile din Botoşani.
Mihaela AMARINE
[[galerie-foto]]
CITEȘTE:
FOTOREPORTAJ Porţi deschise cu mese ca la festival în locul care poate fi numit „acasă”