Primăria Botoşani a găzduit luni la amiază conferinţa de închidere a proiectului “Reabilitare şi modernizare străzi urbane în municipiul Botoşani”. Este primul proiect accesat de municipalitate în cadrul Programului Operaţional Regional, valoarea totală ridicându-se la 36,8 milioane de lei.
Peste 13 kilometri reabilitaţi cu bani de la UE
Prin intermediul acestui program s-a modernizat aşa-numita şosea de centură a oraşului pe o lungime de 13,4 km. Au fost astfel reabilitate străzile Calea Naţională, Uzinei, Împărat Traian, Tudor Vladimirescu, Petru Rareş, Sucevei. În sala Consiliului Local a fost proiectat şi un film sugestiv în care s-au prezentat imagini cu aceste şosele înainte de modernizare, în timpul lucrărilor şi la terminarea lor.
“Au fost momente în care am considerat că este foarte greu să facem acest proiect sau mai bine să nu-l facem (…). Am realizat lucrări de calitate. Pe o perioadă de cinci ani lucrările vor fi monitorizate de cei de la Uniunea Europeană”, a afirmat
Adriana Zăiceanu, administrator public.Aceasta a explicat unele decalări din program prin necesitatea de a se corela cu proiectul ISPA de înlocuire a reţelelor de apă şi canalizare, municipalitatea fiind nevoită să aştepte executarea acestora pentru a nu ajunge în situaţia de a se sparge la scurt timp din nou carosabilul.
Adriana Zăiceanu a mulţumit şi reprezentanţilor Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, care
“au acţionat în binele proiectului şi nu pentru încurcarea beneficiarului” şi a subliniat că pentru punerea în practică a acestui program s-au depus eforturi susţinute.
Mulţumiţi şi nemulţumiţi de centură
La conferinţa de închidere au luat parte şi viceprimarul Viorel Iliuţă şi reprezentanţi ai Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale, SC Nova Apaserv SA, SC Modern Calor SA, SC Urban Serv SA, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţiei pentru Protecţia Mediului. Nici unul dintre aceştia nu a avut ceva de obiectat asupra calităţii lucrărilor. În schimb, a făcut-o atât înainte de alegeri cât şi după consilierul local PSD Mihai Tincu, acesta fiind nemulţumit că în zona Lebăda, unde are vilă, drumul este vălurit şi că nu au fost amplasate bine căminele de apă şi canalizare.
VEZI ŞI:
Centura abia modernizată din bani europeni, spartă din nou – FOTOGALERIE