Lanţul de covrigării Luca a fost fondat în anul 2010 și a ajuns, în prezent, la circa 120 de unităţi.
Puțini sunt cei care nu au încercat măcar o dată un corig sau alte specialități de la Luca, covrigăria fiind prezentă, atât în oraşe mari, cât şi în localităţi mici şi medii, scrie Bugetul.ro
Covrigăria a fost fondată în anul 2010 de antreprenorii George Adragăi şi Mircea Cosmin Postole, după criza financiară și a ajuns rapid la cifre uriașe, în anul 2022 având o cifră de afaceri de 368 de milioane de lei cu 2.000 de angajaţi, adică cu 660 mai mulți decât în 2021, și aproape 120 de magazine.
Antreprenorul George Adragai a devenit singurul acţionar al covrigăriilor Luca, după ce Cosmin Postole s-a retras din business în anul 2023, arată datele oficiale.
Cei doi au fost cofondatorii covrigăriei Luca în 2010 şi au deţinut părţi egale din Tinervis Group, compania care operează lanţul de simigerii.
„Aşa cum ştiţi, am pornit la drum în această aventură alături de partenerul şi prietenul meu Cosmin Postole, în 2010. Cosmin a luat decizia de a se retrage din companie acum mai bine de trei ani, din motive personale. Deşi nu mai suntem parteneri în Tinervis Group, avem în continuare o relaţie personală, prin preocupări şi valori comune“, spune George Adragai în prima sa declaraţie în presă.
Acţionarii Tinervis Group se pot declara cei mai discreți proprietari din piață, deoarece singurele informații care se găsesc sunt cele publice pe site-ul Ministerului de Finanţe.
Cu toate că, antreprenorul George Adragai a declarat în anul 2023 că partenerul său Cosmin Postole s-a retras din business acum trei ani, oficial, „în acte“, schimbarea a fost publicată în Monitorul Oficial în august 2023.
Totuşi, omul de afaceri spunea în septembrie 2023 că această schimbare nu va duce la alte modificări în business.
Aşa cum aţi remarcat, compania a avut şi continuă să aibă o evoluţie bună şi după această schimbare de acţionariat, având o echipă de management puternică şi performantă, aflată în spatele dezvoltării noastre.”
Milioane de români au gustat delicioasele produse ale patiseriei. Un preparat special este Covridogul Luca, care este, de fapt, un crenvurst învelit într-un aluat pufos de covrig, peste care se presară semințe de mac, susan sau chimen.
Covridogul Luca de 120 g are următoarele componente:
Aluatul – 100 g de faină albă de grâu, apă, zahăr, margarină (uleiuri vegetale rafinate de palmier, apă, emulsifianți: mono și digliceride ale acizilor grași, sare, aromă), drojdie, sare.
Crenvurst de porc – 50 de g (carne de porc 51%, apă, carne de pui 9%, ceafă de porc 5% (fără piele), carne de vită 3%, proteine (din carne de porc).
Dinu Todoran preia una dintre cele mai slabe echipe din acest sezon: Este o provocare
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024
Brânza de la “Five Continents”premiată cu aur la World Cheese Awards 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024
Două case mistuie de flăcări: O femeie a ajuns la spital
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024
Valeriu Iftime deschide ușa transferului unui jucător de la FCSB: Cum să nu-l vreau?
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024