Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a dat câştig de cauză celor două firme botoşănene, respectiv Tehnic Asist şi Transporturi Auto, care s-au înscris în cursă pentru a câştiga serviciul de deszăpezire a arterelor judeţene din actualul sezon rece.
Întreaga documentaţie înainte de urcarea licitaţiei pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) a fost transmisă spre avizare către Autoritatea Naţională de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice (ANRMAP). Cele două firme care s-au arătat interesate au contestat o parte din caietul de sarcini, respectiv lipsa unei prevederi prin care să fie stipulat faptul că vor fi percepute penalităţi beneficiarului în cazul în care nu achită la timp plata pentru serviciul prestat. De asemenea, câştigătorul licitaţiei era condiţionat, conform caietului de sarcini să aibă la dispoziţie pe lângă utilajele necesare pentru deszăpezire alte două suplimentare în stand-by care să fie pregătite să intervină în cazul în care ar apare vreo defecţiune la celelalte. Lucru acceptat de prestator numai cu condiţia ca, eventualele cheltuieli pentru utilajele suplimentare să fie suportate de beneficiar.
În urma analizării contestaţiilor depuse de cele două societăţi, Consiliul Naţional a dat câştig de cauză acestora, în consecinţă Consiliul Judeţean este obligat să opereze modificările în caietul de sarcini iar ulterior să publice licitaţia pe SEAP. „
Acum văd că statul dă dreptate firmelor private, adică le-am cerut să aibă două maşini în staţionare fără să le plătesc tot timpul, că nu am pus penalităţi la sumele neplătite, nu am pus cu staţionarea, cu ordin de începere, au contestat ei acolo şi acum o să vedem luni în limitele care ne obligă să modificăm şi să scoatem la licitaţie”, a declarat
Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean. De asemenea, şeful CJ susţine că doreşte ca în contractul de deszăpezire din acest an să fie introdusă şi activitatea de plombare a arterelor judeţene, acolo unde după topirea zăpezii ar apărea găuri în carosabil.