După opt ani, dar şi după alte 12 zile numărate de la inaugurare până ieri, Clinica Marelui Ars de la Iaşi este aptă să-şi primească pacienţii.
În această dimineață, doi pacienți cu arsuri, unul din Botoșani și altul din Târnăveni, care erau internați în vechea secție de chirurgie reconstructivă, au fost transferați în noua clinică.
"La noua locație a clinicii de arși probele au ieșit conforme. Cei doi pacienți de terapie intensivă arși au fost transferați de SMURD în locația nouă. Sunt transferați și pacienții stabili în saloane. Echipa de la Clinica de arși, inclusiv ATI, îngrijește de astăzi în locația nouă", a declarat pentru Ziarul de Iași Diana Cimpoieșu, coordonator SMURD și purtător de cuvânt la Spitalul Sfântul Spiridon.
După opt ani, dar şi după alte 12 zile numărate de la inaugurare până ieri, Clinica Marelui Ars de la Iaşi este aptă să-şi primească pacienţii. Cel puţin aşa declară reprezentanţii Spitalului Clinic „Sfântul Spiridon“, care au dat asigurări ieri că bolnavii care sunt diagnosticaţi cu arsuri şi care deja se află internaţi în spaţiile vechi ale secţiei vor fi transferaţi şi trataţi în noua clădire.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţe „Sfântul Spiridon“, prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, din punct de vedere epidemiologic nu mai există nicio problemă la Clinica Marelui Ars.
„Au venit şi ultimele probe la apă şi ele au ieşit foarte bine, deci epidemiologic, în acest moment, nu mai există risc de infecţi nosocromiale. Cel mai probabil în cursul zilei de mâine (astăzi - n.r.), pacienţii care se află acum internaţi în spaţiile vechi ale clinicii vor fi transferaţi în clădirea nouă“, a declarat Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD şi purtător de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon“.
Deşi s-a inaugurat pe 16 octombrie, Clinica Marelui Ars nu a putut fi deschisă din cauză că probele epidemiologice la aer şi apă indicau risc de infecţii nosocomiale, infecţii care pot fi fatale în cazul pacienţilor cu arsuri. Astfel, imediat după inaugurare, clinica a fost închisă pentru dezinfecţie. Dacă în cazul probelor la aer vina au purtat-o toate cele peste 200 de persoane care au călcat pragul clinicii la deschidere, în cazul probelor la apa de la robinetele sălilor de operaţie, de vină au fost filtrele, scrie Ziarul de Iași.
Deşi clădirea noii Clinci de Mare Ars a fost reabilitată complet timp de aproape opt ani, de filtrele la apă se pare că s-a uitat. După cum a declarat Ioan Bârliba, managerul Spitalului Clinic de Urgenţe „Sfântul Spiridon“, acestea erau vechi de aproximativ patru ani şi au trebuit schimbate. Amintim că lucrările de reabilitare şi modernizare a Clinicii Marelui Ars de la Iaşi au costat peste 50 de milioane de lei, bani alocaţi de Ministerul Sănătăţii.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Comunicat de presă: Digitalizarea firmei Anca Farm
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
A demisionat și Nicolae Ciucă: Am învățat lecția
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Sute de locuri de muncă vacante la Botoșani, de la director la ajutor de bucătar - LISTA
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024