Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, vrea să stabilească un orar diferit de începere a cursurilor.
Măsura aceasta ar fi luată pentru fluidizarea traficului în orașe. În plus, Andronescu a vorbit și despre „cea mai mare vulnerabilitate a sistemului de învăţământ”, respectiv liceele tehnologice. Ministrul ar vrea un bacalaureat mai ușor pentru elevii de la liceele respective.
Ore diferite de începere a cursurilor
„Liceul tehnologic este, după opinia mea, cea mai mare vulnerabilitate a sistemului de învăţământ în acest moment. Ca urmare, încercăm să vedem cum putem să-l regândim şi să-l transformăm în liceu tehnologic dual, cu un Bacalaureat diferenţiat. Este nivelul următor de pregătire după şcoala profesională, şi cred că lucrul acesta trebuie să-l facem şi să-l restructurăm prin lege”, a declarat, miercuri, Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu vrea să reintroducă în școli fostele laboratoare, în care copiii puteau să facă experimente la chimie, la fizică, sau să vadă cum arată corpul uman pe interior, la laboratorul de anatomie.
Laboratoare mobile și schimbări la Bac
„Nu mai avem laboratoare în şcoli şi mă gândesc la o formulă să construim laboratoare mobile şi de a deplasa aceste laboratoare de la o şcoală la alta (…) Dacă am putea să gândim o formulă prin care nu toate şcolile să înceapă la ora 8, să încercăm să decalăm programul şi să nu supra-aglomerăm oraşul”, a mai precizat Andronescu.
Adio copilărie! Grădinița, obligatorie și pentru copiii de 4 ani
Senatul a aprobat un proiect de modificare a Legii Educației care prevede înscrierea obligatorie la grădiniță a copiilor mici, începând cu anul viitor,chiar dacă în România nu sunt spații suficiente pentru a-i primi pe toți în grădinițe. În 2020, va fi obligatoriu înscrierea în grupa mare, din 2023 va fi obligatoriu pentru cei cu vârsta de 4 ani, iar pentru cei mai mici – până în anul 2030.
PSD şi UDMR sunt inițiatorii modificării Legii Educației, conform fanatik, iar raționamentul care a stat la baza acestei legi este faptul că peste un sfert dintre copiii care trăiesc în mediul rural nu sunt înscriși la grădiniță, lucru care le îngreunează asimilarea cunoștințelor atunci când ajung la școală.
DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:
Vezi ce poți face când alții se bucură de Dragobete, dar tu nu ai pereche
Redacția Botoșăneanul
Feb 24, 2025
ULTIMĂ ORĂ: Un copil de un anișor și doi adulți răniți într-un accident produs de un șofer începător
Redacția Botoșăneanul
Feb 24, 2025
Redacția Botoșăneanul
Feb 24, 2025
ANUNȚ Primăria comunei Mihai Eminescu: Programul de ridicare a deșeurilor din poartă-n poartă
Redacția Botoșăneanul
Feb 24, 2025
RAR, avertisment pentru șoferii care își repară mașinile în ateliere clandestine
Redacția Botoșăneanul
Feb 24, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile