Municipiile Botoșani, Dorohoi dar și câteva comune precum Adășeni, Suharău și Văculești se află în scenariul roșu motiv pentru care elevii din aceste localități au învățat săptămâna aceasta exclusiv online. Iar de luni, conform noilor reguli toți elevii din întreaga țară vor învăța online.
O provocare de altfel atât pentru elevi cât și pentru profesori. În realitate însă Botoșaniul nu este pregătit încă pentru învățământul exclusiv online. Iar situația este valabilă și la nivel național.
Dacă ar fi să ne raportăm la județul Botoșani din cei peste 29.700 de elevi din unitățile de învățământ care au funcționat săptămâna aceasta în scenariul roșu, peste 6.800 nu au acces la dispozitive electronice.
Ca atare nu pot participa la orele online. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) susțin că și acești copii sunt ajutați pentru a nu rămâne în urmă cu lecțiile.
„În conformitate cu Metodologia-cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și internetului, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin OMEC nr. 5545/2020, în cazul în care elevii au acces limitat la tehnologie, conducerile unităților școlare iau măsuri pentru asigurarea activităților suport pentru învățarea prin mijloace alternative”,
Ana Maria Loghin, purtător de cuvânt IȘJ
Însă este greu de crezut că acești elevi vor putea recupera materia și deja unele voci susțin că este un an compromis. S-a cerut în nenumărate rânduri de la politicieni la asociații de părinți și elevi redeschiderea școlilor dar nu s-a luat încă o decizie în acest sens. Mai ales că situația epidemiologică se înrăutățește de la o zi la alta.
Între timp, ministrul Educației Monica Anisie i-a pus pe inspectori să controleze orele online.
„Fac un apel către inspectorii școlari să intensifice activitatea de monitorizare a desfășurării cursurilor online, pentru că vin tot mai dese semnale că nu se desfășoară aceste activități așa cum ar trebui în sistem online”,
declara Monica Anisie, ministrul Educației.
Inspectoratul Școlar Județean Botoșani va finaliza în perioada imediat următoare achiziția celor 3.105 tablete prin Programul Școala în siguranță, iar Ministerul Educației și Cercetării a alocat pentru alte 6.179 de tablete prin Programul Școala de acasă.
De asemenea, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani se lucrează la un proiect POC (Program Operațional Competitivitate (2014-2020) din fonduri UE pentru achiziționarea unui număr de 19.559 de tablete, 2.087 de laptopuri, camere web și videoproiectoare pentru sălile de clasă.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Marius Budăi: PSD este garanția creșterii veniturilor românilor!
Redacția Botoșăneanul
Nov 16, 2024
Intervenție la lăsarea nopții, muncitorii de la Apă au remediat avaria
Redacția Botoșăneanul
Nov 16, 2024
Mizerie găsită de comisarii de la Garda de Mediu la Dorohoi
Redacția Botoșăneanul
Nov 16, 2024
ANUNȚ Primăria Botoșani privind termenul de plată a taxei de salubritate
Redacția Botoșăneanul
Nov 16, 2024
S-a spart gașca: Tineri gălăgioși „împrăștiați” de Poliția Locală
Redacția Botoșăneanul
Nov 16, 2024