Fiecare parlamentar are un mandat dat de alegători, pentru a susţine, pentru a dezbate şi pentru a căuta împreună soluţiile la problemele românilor din fiecare colţ al ţării.
Noi, parlamentarii, putem la fel de bine să plecăm acasă şi să le lăsăm alegătorilor adresa Guvernului pentru eventuale audienţe: pentru prima dată după Revoluţia din 1989 un guvern anulează rolul constituţional al Parlamentului. Asumarea răspunderii pe legea bugetului naţional de către Guvernul Orban anulează votul a milioane de români care şi-au mandatat reprezentanţii în Parlament.
”Din păcate mă văd nevoită, ca la 30 de ani de la Revoluţia din 1989 să reamintesc celor care conduc acum ţara prevederile Constituţiei României, actul fundamental al statului care garantează drepturile şi libertăţile pentru care românii s-au jertfit. ARTICOLUL 61 la alinatul 1, prevede că Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării. Ba mai mult, în articolul ARTICOLUL 138 aliniatul 2, se stipulează că Guvernul elaborează anual proiectul bugetului de stat şi pe cel al asigurărilor sociale de stat, pe care le supune, separat, aprobării Parlamentului”, precizează Mihaela Huncă.
Prin urmare, continuă deputatul botoşănean, fiecare parlamentar are un mandat dat de alegători, pentru a susţine, pentru a dezbate şi pentru a căuta împreună soluţiile la problemele românilor din fiecare colţ al ţării.
“Consider că bugetul este cel mai important document al unui Parlament. Prin urmare, nu pot face obiectul asumării răspunderii Executivului proiectele legislative complexe, care prin efectele lor pot depăşi limitele previziunii Guvernului. Și am să vin cu exemple: de unde ştie Guvernul Orban, din birou, ce nevoi imediate au judeţele Botoşani, Suceava, Constanţa, Mureş sau Braşov? Se anulează dreptul constituţional al parlamentarilor, de a dezbate şi de a aloca resursele financiare ale ţării, în funcţie de nevoile reale ale românilor? Ce mai este democratic aici şi care mai este rolul nostru, dacă nu putem da girul celei mai importante legi ale ţării? Putem la fel de bine să plecăm acasă şi să le lăsăm alegătorilor adresa Guvernului pentru eventuale audienţe. Asumarea răspunderii reprezintă, prin urmare, un afront adus instituţiei Parlamentului şi aleşilor trimişi acolo să-i reprezinte pe cetăţeni. PRO România nu este de acord cu abuzul de metode care elimină din proces dezbaterea sănătoasă. In concluzie, prin angajarea răspunderii, Guvernul pune Parlamentul în situaţia de a vota solicitarea acestuia, având drept consecinţă menţinerea sa în funcţiune, fie să-i refuze cele solicitate şi, ca atare, să-l demită. În orice variantă, alegătorii români nu pot decât să constate că guvernul Orban şi-a început mandatul cu stângul, într-un mod ipocrit în care se foloseşte de o manieră extremă de lucrurile pe care le-a criticat şi contestat la precedentul guvern: evitarea prin toate mijloacele a controlului parlamentar al actului guvernării”, a încheiat deputatul Pro România Mihaela Huncă.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
2,7 milioane de euro pentru dezvoltarea liceelor cu profil agricol din județ
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024
Femeie AMENDATĂ de polițiștii locali după ce și-a scos masa în stradă
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024
Inspectorii de muncă, în controale pe la firmele din Botoșani în cadrul unei campanii
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024