Nu mai puțin de opt ofertanți, cu zeci de subcontractanți, se bat pentru contractul privind proiectarea drumului expres dintre Suceava și Botoșani.
Firmele care au depus oferte la cel mai important proiect de infrastructură la Consiliului Județean.
Depunerea ofertelor la cel mai important proiect de infrastructură la Consiliului Județean a avut loc miercuri, 17 mai 2023.
După ce a fost amânat termenul final de depunere al ofertelor pe data de 2 mai cu încă două săptămâni, au fost unii care se îndoiau de succesul demersului Consiliului Județean Suceava. Se pare însă că nu vor mai fi probleme cu privire la absența ofertanților sau emoțiile cu privire la penurie de oferte, ci dimpotrivă stresul va fi mutat pe volumul mare de oferte care trebuie analizate, munca fiind mai grea din moment ce sunt mai multe firme în cadrul aceleiași oferte și asta înseamnă un volum de documente mai mare de analizat, scrie obiectivdesuceava.ro.
Speranțele CJ Suceava ar fi ca analiza tehnică și financiară să fie gata până în iulie pentru ca, pe baza unor eventuale termene legate de contestații, să poată fi semnat contractul în noiembrie. Rămâne de văzut în ce măsură vor fi de actualitate aceste estimări, dar este aproape cert că de anul viitor (cel târziu) CJ Suceava va fi direct implicat în demersurile privind un vechi vis: drumul expres dintre Suceava și Botoșani.
(Drumul expres Botoșani - Suceava, foto obiectivdesuceava.ro)
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a reamintit că încă de anul trecut s-a semnat un protocol de colaborare între C.N.A.I.R. și cele 4 UAT-uri, Consiliul Județean Suceava, Consiliul Județean Botoșani, Primăria Suceava și Primăria Botoșani. Liderul de proiect a fost desemnat Consiliul Județean Suceava, cu acordul celorlalte UAT-uri.
Drumul are o lungime de 19,5 km, cu două benzi pe sens și separator de sensuri, 4 poduri, 2 noduri rutiere, valoarea estimativă a investiției fiind de 173 milioane euro cu TVA.
Acest drum expres este o prelungire din autostrada A7, de la Suceava la Botoșani, este situat strategic în partea de nord-est a țării, lângă granița cu Ucraina si Republica Moldova, iar ”investiția trebuie privită ca o scurtare a timpului de deplasare între cele două capitale de județ care însumează peste un sfert de milion de locuitori și care poate fi privită de orice investitor ca un pol de dezvoltare economică unde există forță de muncă, aeroport, universitate și școli de meserii”, după cum a afirmat Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.
Redacția Botoșăneanul
Dec 27, 2024
Un nou COD GALBEN emis de meteorologi la Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Dec 27, 2024
Aproape ultimii și la suporteri: FC Botoșani, penultimul loc din Liga 1 și la numărul de spectatori
Redacția Botoșăneanul
Dec 27, 2024
Urșii de la Comănești vin din nou în mijlocul botoșănenilor: PROGRAMUL
Redacția Botoșăneanul
Dec 27, 2024
Trei case au luat foc în ultimele ore, pompierii au intervenit urgent
Redacția Botoșăneanul
Dec 27, 2024
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile