Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) a fost, astăzi, partenerul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) și Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), într-un demers unic.
În premieră, toate aceste instituții au conceput un program prin care i-au provocat pe copiii de toate vârstele din municipiul Botoșani să își arate abilitățile teoretice și practice în cadrul unor competiții pe teme distincte, desfășurate chiar de Ziua Internațională a Copilului.
Concursul „Educația rutieră – educație pentru viață” s-a desfășurat atât la Colegiul Național Mihai Eminescu cât și in Parcul Mihai Eminescu începând cu ora 10:00. Zeci de copii cu vârste între 7 și 18 ani au pedalat pentru a demonstra că știu să circule cu bicicleta.
Organizat în scopul formării comportamentului rutier responsabil, pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație pentru prevenirea producerii accidentelor în rândul elevilor, concursul a avut trei probe.
Proba teoretică a constat într-un test grilă , iar cele două probe practice au vizat parcurgerea traseelor de îndemânare cu bicicleta.
Al doilea concurs, organizat de Inspectoratul Județean de Jandarmi, a avut startul la ora 12:00, în fața Cercului Militar Județean. Micuții au parcurs un traseu aplicativ cu alergare printre jaloane și pe cauciucuri, sărituri peste obstacole, rostogoliri, aruncări la ținte, mers în echilibru cu greutăți.
O oră mai târziu o altă provocare lansată, de această dată, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Nicolae Iorga”. Copiii au avut de parcurs un traseu aplicativ amenajat în Parcul Mihai Eminescu, acolo unde au participat la un atelier pirotehnic, au luat lecții de prim-ajutor, s-au dat în tiroliană și au avut ocazia de a viziona autospecialele de intervenție.
„Dincolo de frumusețea acestei zile trebuie să remarcăm că am reușit ceea ce ne-am propus: să conștientizăm, prin competiție și joc, și pe cei mai mici dintre locuitorii orașului, despre comportamentul responsabil în situații care pot fi de risc. Le-am amintit, totodată, că există instituții și oameni care veghează la liniștea și siguranța lor.
Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Botoşani are, ca şi prioritate strategică la nivel local pentru anul 2023, creşterea nivelului de siguranţă pentru cetăţeni.
Astfel de evenimente urmează direcțiile de acțiune și se înscriu în viziunea Planului strategic pentru anul 2023, conform căreia toate instituţiile cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice acţionează performant şi responsabil faţă de comunitate.
Suntem prezenți în mijlocul comunității, colaborăm cu toate instituțiile cu rol activ și desfășurăm parteneriate în folosul societății. Astfel contribuim la informarea, prevenirea și combaterea unor fenomene nedorite, dar și la educarea tinerei generații. La aceste concursuri, copiii au primit premii ce constau in tablete, smartwatch și căști wireless",
a declarat consilierul județean Cristina Breșug, președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică Botoșani.
Un botoșănean la un pas să rămână fără casă din cauza unui coș de fum
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Ciolacu la un pas de dezastru: USR îi cere să își recunoască înfrângerea
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Renașterea Botoșaniului pune presiune pe Poli Iași înaintea derby-ului
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
După 37 de ani de aşteptare, barajul Vârfu Câmpului intră pe agenda Guvernului
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024