Echipa de implementare a proiectului CreaFuture de la Botoșani - România și partenerii din Cernăuți – Ucraina și-au luat rămas bun de la unul dintre cele mai frumoase proiecte transfrontaliere care a reunit cele două țări într-un exercițiu care a implicat o sumedenie de actori și care a dus la rang de artă „creativitatea”.
În fapt, ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier” a fost despre sistemul educațional românesc dar și despre cel ucrainean, despre cadre didactice din ambele țări, despre elevi și metode de educație non-formală prin organizarea de cursuri în patru serii, doi la Botoșani și tot atâtea în Ucraina pentru facilitatori și lucrători de tineret.
Impactul final a vizat în jur de 1.600 de liceeni botoșăneni și ucraineni.
Miercuri, 22 septembrie 2021 la Cernăuți a avut loc conferința de închidere a proiectului.
„Ne bucurăm tare mult să vă avem astăzi aici la conferința finală a proiectului „Specialiști creativi pentru un viitor transfrontalier”, a spus Iurie Levcic, partener proiect
Iurie Levcic a prezentat obiectivele acestui proiect important mai ales pentru liceeni și care fost implementat și la Cernăuți, Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești.
„Eu sunt convins că acest proiect nu este ultimul și sperăm să avem continuitate. Noi am contribuit la unele momente de acțiune a acestui proiect, în rest, toată greutatea și munca au fost lăsate pe umerii celor de la Asociația B-Right Media”, și-a încheiat Iurie Levcic prezentarea din cadrul coferinței de închidere a proiectului.
„Copiii noștri au ce să-și aducă aminte, pentru că aceste proiecte ne-au adus beneficii atât nouă, cât și românilor din afara graniței”, a încheiat Iurie Levcic arătând deschidere pentru următorul exercițiu financiar care ar putea genera noi frumoase proiecte transfrontaliere.
„Am avut opt, nouă proiecte derulate împreună cu asociația dlui Iurie Levcic, însă este de departe cel mai amplu proiect atât din punctul de vedere al activităților care s-au desfășurat cât și din punct de vedere al finanțării. Și este de departe cel mai frumos proiect și asta pentru că am avut oameni frumoși în echipă, nu doar fizic ci și sufletește”,
Sergiu Bălășcău, manager de proiect
O premieră care a fost bifată în cadrul ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”, a fost prezența Școlii de Arte nr. 5 printre parteneri, pentru prima dată într-un program cu finanțare europeană.
Acest proiect nu putea fi implementat fără ajutorul echipei partenerului Casa Corpului Didactic Botoșani, instituție reprezentantă de o delegație numeroasă atât la forumul organizat la Cernăuți cât și la conferința de închidere.
„Chiar le povesteam colegilor mei de la CCD, ce echipă frumoasă ați fost la aceste cursuri, mai ales cei din seria a doua. Să știți că la noi la CCD totul se face în echipă”, a remarcat și Isabella Cantemir, coordonator proiect din partea CCD.
La evenimentele de la Cernăuți s-au reunit toți absolvenții cursurilor de creativitate care au făcut schimb de experiență și au primit broșura de bune practici editată în cadrul proiectului, în baza experiențelor acumulate de participanți.
Finanțator: Uniunea Europeană, Instrumentul European de Vecinătate, Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020
Bugetul aprobat de UE: 220.197 euro.
Obiectiv general: Creșterea accesului tinerilor din Botoșani (RO) și Cernăuți (UA) pe piața muncii și dezvoltarea abilităților lor de viață și a creativității prin cooperarea transfrontalieră în domeniul educației, până în 2024. Înființarea unei comunități transfrontaliere de specialiști în creativitate și abilități de viață în zona Botoșani și Cernăuți pe baza principiului 3 C (comunicare - cooperare - comunitate), pe durata de implementare a proiectului.
CreaFuture este proiectul implementat de Asociația B-Right Media și partenerii Casa Corpului Didactic Botoșani, Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi și Liceul de Arta nr. 5 din Cernăuți.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Bărbat prins sub „aburii alcoolului” după un control în trafic
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
De la 17 grade la lapoviță și ninsoare: Ce ne așteaptă săptămâna viitoare
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Pericol pe șosele: Șofer prins mort de beat la volan
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024