Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au efectuat mai multe verificări în unităţi comerciale de la Botoşani în urma unor sesizări pe sistemul de alertă. Au fost verificate mai multe produse alimentare, singurele retrase de pe rafturi fiind conserve de carne de vită care aveau în conţinut carne de cal.
Inspectorii sanitari veterinari au efectuat mai multe controale în magazine în urma cărora au identificat într-o singură locaţie conserve de carne Ardealul care deşi pe etichetă se specifica că au în conţinut vită, în realitate specia depistată era de cal. „
La conserve Ardealul s-au ridicat 21 de bucăţi care au fost reţinute oficial pentru substituire de specii, conserve de carne de vită care conţinea carne de cal”, a declarat
Minodora Vasiliu, director executiv DSVSA. De asemenea s-au făcut controale în magazine cu privire la existenţa de peşte macrou posibil infestat cu parazitul Anisakis, pentru produse de curcan cu reziduuri de antibiotice sau paste de mici cu substituire de specii. Nici într-una dintre aceste categorii de produse nu ar fost depistate cantităţi care să pună în pericol sănătatea consumatorilor. Conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare a dat asigurări că momentan produsele alimentare care se află pe rafturile magazinelor botoşănene pot fi consumate în siguranţă. „
Tot ce există la raft este bun de consum, este în siguranţă şi nu este nici o problemă pentru consumatori”, a mai spus
Minodora Vasiliu.
CITEŞTE:
Controale şi la laptele din judeţul Botoşani: probele trimise la Iaşi