Consilierul judeţean botoşănean PNŢCD Marius Bogdan a adunat într-un an de zile 22.908 lei din indemnizaţia de revoluţionar. Aceasta se acordă participanţilor la evenimentele din decembrie 1989 care au brevet de revoluţionar.
Primar cu un milion în casierie şi butelii în pod
Ţărănistul, medic de profesie, este întâiul primar pe care l-a avut Flămânzi după căderea comunismului. Acesta a condus actualul oraş câteva zile în 1989 şi apoi în 1990 a renunţat la post, mai rămânând doar viceprimar până la sfârşitul lunii ianuarie. Susţine că a avut un rol determinant în revoluţia din comuna de la acea dată.
„Practic, în noapte de 22 decembrie eu am răsculat lumea la Flămânzi, doar eu şi încă trei indivizi, după care s-a adunat lumea şi s-a ales de fapt un primar Guraliuc, care a fost primar în mandatul 1990 – 1992. Însă acel domn consilier, pe la 10 seara, când se spunea de terorişti, a plecat acasă să-şi liniştească familia şi în felul acesta viceprimarul, adică eu, a trebuit să supraveghez tot acolo, 22, 23, 24, 25, cu un milion de lei în casierie, cu butelii în pod”, îşi aminteşte
Marius Bogdan.
A răsturnat un membru supleant al CC al PCR
Pentru preşedintele interimar al
PNŢCD Botoşani revoluţia de la Flămânzi nu a fost o joacă deoarece prim-secretarul localităţii era Ştefan Vasile, care tocmai fusese desemnat membru supleant al Comitetului Central al Partidului Comunist Român la congresul al XIV – lea, urmând să plece la Bucureşti.
„Deci nu m-am revoltat împotriva unui obscur primar de ţară”, mai spune
Marius Bogdan. Acesta se află la al doilea mandat de consilier judeţean, are cabinet medical deschis la Frumuşica, cu punct de lucru la Flămânzi, şi primeşte în jur de 2.000 de lei ca revoluţionar.
Acesta menţionează însă în 2011 nu a primit indemnizaţie doarece plata acesteia a fost suspendată, ci doar drepturi băneşti retroactive pe trei ani.
CLICK ŞI VEZI DECLARAŢIA DE AVERE A CONSILIERULUI MARIUS BOGDAN
CITEŞTE ŞI:
Surpriză în TOPUL BĂNOŞILOR din CJ – consilierul cu 3 miliarde în conturi - DOCUMENT