Mai mulți muncitori de la Direcția de Servicii Publice Sport și Agrement (DSPSA) a Primăriei, polițiști locali și funcționari în frunte cu viceprimarul Marian Murariu au participat miercuri la o acțiune care se întâmplă mai rar în municipiul reședință de județ.
Au dărâmat până la temelie o construcție lipită de unul dintre blocurile turn din strada Octav Onicescu. Aceasta a servit în trecut drept magazie, la una dintre primele pizzerii deschise la Botoșani.
Odată cu trecerea anilor însă a rămas fără destinație, și ieri a fost dezafectată de autorități.
„Pe strada Octav Onicescu, lângă cel de-al doilea bloc turn există un spațiu comercial, practic o extindere a unui spațiu comercial amplasată pe domeniul privat al Primăriei Botoșani. Deoarece contractul de concesiune este expirat de mai mulți ani, iar societatea nu și-a plătit redevența aferentă concesiunii, am dat dispoziție să se dezafecteze acest spațiu”,
Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani.
În prealabil, viceprimarul susține că a trimis, prin compartimentele de specialitate ale Primăriei, mai multe somații către fostul proprietar.
„Dlui nu s-a conformat și atunci am luat această decizie de a dezafecta pe cale administrativă, cheltuielile urmând a fi suportate de către fostul proprietar. Repet, terenul de dedesubt este din domeniul privat al Primăriei, iar datoriile de taxe și impozite acumulate sunt foarte mari, contractul de concesiune fiind expirat”,
Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani.
Și nu în ultimul rând, edilul a avertizat și alți concesionari din Botoșani care au construcții pe domeniul Primăriei.
„Vreau să folosesc acest prilej pentru a trage un semnal de alarmă tuturor celor care au clădiri sau chioșcuri pe domeniul privat al Primăriei municipiului Botoșani și care nu-și achită concesiunea. Dacă nu se conformează, vor păți același lucru precum acest agent comercial”,
Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani.
Astfel de situații sunt mai rare la Botoșani și se regăsesc cu precădere în sentințe cu titlu executoriu și atunci este nevoie de intervenția unui executor judecătoresc.
În situațiile în care acționează strict Primăria, este necesară doar prezența polițiștilor locali și a juriștilor din instituție. În urmă cu câteva luni de zile, Primăria prin Poliția Locală a dezafectat un gard și o construcție amenajată de o botoșăneancă, fără să dețină vreo autorizație.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:
FAZA ZILEI- Iftime i-a imitat pe pesediști în campanie: Și acum îmi e jenă- VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 26, 2024
Gabriela Erdic
Nov 26, 2024
Doi șoferi prinși cu 113 km/h în doar 60 de minute
Sergiu Bălășcău
Nov 26, 2024