Demersurile conducerii Primăriei cu privire fie la preluarea parcomatelor care aparțin firmei, fie pentru achiziționarea unora no se lovesc însă de rezistența celor de la HSR.
”V
oi mai avea inclusiv o discuție cu cei de la HSR, i-am mai invitat o dată la discuții pentru că nu am ajuns la nici un consens. Ca să ne comunice dacă doresc să ne predea parcomatele sau nu. Dacă în urma acestor discuții, nu vom avea un răspuns favorabil vom trece la ridicarea lor de pe domeniul public”, a declarat
viceprimarul Cosmin Andrei.
Potrivit contractului care a încetat de drept la mijlocul lunii aprilie, municipalitatea încasa o redevență de 15% din încasările pe respectivele parcări care s-au aflat în administrarea HSR. Lucru care se întâmplă se pare, în continuare.
”
Banii din parcomate merg conform redevenței din contract și la Primărie. Deocamdată ei au cheile de la parcomatele lor. O să stabilim ce o să se întâmple cu sumele ulterior. Parcomatele vor rămâne în custodia noastră, și vom lua atunci o decizie, nu vom umbla în casetele cu bani”, a mai spus
viceprimarul.
O evidență financiară cu privire la sumele încasate într-o singură zi pe parcările de pe domeniul public ar trebui teoretic să existe la sediul firmei și nu se știe exact dacă municipalitatea va putea imputa acești bani, încasați din parcări de la încetarea contractului, operatorului privat.
(G.E.)
CITEȘTE:
Moment istoric: Contractul cu HSR a expirat – AFLĂ ce se întâmplă în continuare