Două ore au durat discuțiile pentru proiectul privitor la parcul Cornișa, așteptat de toți botoșănenii. O serie de detalii tehnice, ce vor genera acuze politice din partea PSD-ului și a PNL-ului și care nu ar trebui să-i intereseze pe botoșăneni, aruncă un nou con de umbră asupra acestei importante investiții a orașului.
După două ore de ceartă între cele două tabere politice, proiectul a fost respins.
Și majoritatea celor care au fost la ședință au rămas cu un mare semn de întrebare. Mai puțin cei care, probabil, cunosc substratul acestui demers. Pentru că, încă de la bun început, Cornișa a fost învăluită în mister.
S-a aflat târziu despre faptul că proiectarea a fost făcută greșit și a fost nevoie de o reconfigurare a obiectivelor din parc.
S-a aflat târziu despre problemele care au apărut pe parcursul desfășurării lucrărilor, cauzate și de intemperiile vremii.
Inclusiv în cadrul Primăriei, unele informații privitoare la acest proiect sunt cunoscute doar la un anumit nivel.
Și inclusiv acum, pe ultima sută de metri, nici una dintre cele două tabere nu a avut inițiativa de a coopera cu cealaltă pentru finalizarea acestei investiții.
A luat cuvântul astăzi, în sala de ședințe a Primăriei managerul de proiect, Adriana Zăiceanu.
A spus tranșant că dacă nu se aprobă hotărârea, se mai așteaptă trei luni de zile după terminarea lucrărilor pentru ca operatorul să facă un caiet de sarcini pentru mentenanță, dar și pentru serviciul privind semnalizarea din interiorul parcului, sarcină ce nu aparține constructorului.
Aceste operațiuni trebuie să le facă operatorul, adică Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA).
„Acest proiect care se cheamă Cornișa și despre care foarte multă lume face tot felul de afirmații, unii în cunoștință de cauză, alții în necunoștință de cauză, nu este proiectul lui Zăiceanu. Nu este proiectul PSD-ului și nu este proiectul PNL-ului. Este un proiect promovat de foarte mult, este un proiect complex de la început, unii l-au dorit, l-au promovat, alții nu l-au dorit dar l-au implementat. Acum am ajuns în etapa în care mai avem 5% și nu reușim să depășim acel 5% și declanșăm foarte multe discuții”,
Adriana Zăiceanu, managerul proiectului Cornișa
Șefa din Primărie a subliniat că parcul Cornișa este proiectul orașului și este nevoie de un front comun din partea tuturor pentru o publicitate pozitivă.
În condițiile în care vorbim despre un obiectiv unicat, foarte greu, dus de o mână de oameni în niște condițiii grele, în care atât natura cât și terenul au fost potrivnice.
”Ce vreți să facem? Să abandonăm? Sau să ne luptăm politic, care are dreptate și care nu are? Rugămintea personală este să depunem un proiect comun, să-l ducem mai departe și să-l finalizăm cu publicitate pozitivă”,
Adriana Zăiceanu, managerul proiectului Cornișa
La acest moment, o parte dintre obiecte sunt total finalizate. Și ar fi nevoie să fie transferate la operator, adică la DSPSA.
”În schimb, legislația ne permite ca în momentul în care anumite obiecte din cadrul proiectului se finalizează, să poată fi preluate de investitor și date pentru pregătirea operării. Dv. prin HCL ați numit un operator, DSPSA care are un regulament aprobat”,
Adriana Zăiceanu, managerul proiectului Cornișa
Iar acest demers este făcut înaintea recepției finale pentru că parcul după predare nu va fi funcțional fără contracte de mentenanță sau chiar licitații pentru atribuirea acestor servicii.
Garanția pe aceste lucrări conferită de constructor este pe o perioadă de 10 ani.
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
„Rățușca cea urâtă" din nou pe scena Teatrului „Vasilache"
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Studenți de la Suceava, în vizită la Penitenciarul Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Doina Federovici: Împreună ducem tradițiile populare mai departe
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Bărbați prinși pe camerele video în timp ce își descărcau „gunoiul” din dubă
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024