Pe 11 august 2017, la patru ani de zile și destul de multe probleme și acolo, în orașul condus de actualul ministru al muncii, Lia Olguța Vasilescu, s-a deschis Water Park, oarecum similar cu parcul de agrement turistic și sportiv de la Botoșani, Cornișa.
La Craiova a durat patru ani de zile, iar drumul până la tăierea panglicii a fost unul anevoios, cu descinderi de la DNA pe proiectul de 20 de milioane de euro de la Uniunea Europeană și tot felul de probleme.
Însă, într-un final, iată-l deschis. Parcul de agrement cu piscine și 12 tobogane se întinde pe doar cinci hectare de teren, din care jumătate este suprafață acoperită.
Iar pentru finalizarea acestui obiectiv au colaborat doi primari, Antonie Solomon și Olguța Vasilescu, ambii prezenți la inaugurare, civilizat, fără să se acuze reciproc de diverse probleme care au apărut de-a lungul timpului.
Cornișa noastră?
Liniște mormântală. Ultimele vești din vârful Primăriei arată că actualii constructori se ceartă de la niște țevi.
Iar președintele comisiei de recepție, nu intră în posesia adreselor emise de către aceștia, pentru preluarea obiectivelor.
CINCI adrese au fost emise către Primărie până în prezent.
Nici una nu a ajuns la președintele comisiei de recepție.
”Regret faptul că nu am primit aceste adrese, am făcut solicitare secretarului Primăriei pentru a avea acces la toată corespondența cu Unitatea de Implementare a Proiectului care gestionează Cornișa și atunci făcând oficial, mi-au parvenit aceste adrese. Nu cunosc motivul pentru care nu mi-au parvenit aceste adrese și nu am avut nici un cuvânt de spus la purtarea corespondenței cu societatea Electro Alfa și cu Real Design”,
Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani
În timp ce la nivel de conducere a Primăriei se ascund documente, constructorul dă de înțeles că nu are un termen exact pentru finalizarea lucrărilor.
”Foarte trist este că într-una din adrese avem o frază care spune în felul următor: termenul de finalizare a lucrărilor fiind direct și expresiv dependent de acțiuni ale beneficiarului pe care nu le putem controla sau previziona. Cu alte cuvinte, compania care se ocupă de lucrări ne transmite că nu știe termenul de finalizare al lucrărilor. Sunt o serie de lucrări care trebuie făcute de municipalitate, este vorba despre canalizare, fără canalizare obiectele nu sunt funcționale, nefiind funcționale noi nu putem face recepția”,
Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani
Prima adresă a fost trimisă la Primărie pe data de 6 februarie pentru recepția patinoarului, iar restul ulterior. Toate au fost reținute.
”Nu am primit aceste documente, de altfel, dacă nu făceam solicitarea cred că nu le primeam nici până acum, în mod normal ar fi trebuit să-mi fie direcționate fiind președintele acestei comisii de recepție”,
Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani
Între timp, la Craiova s-a inaugurat și un spital, pe lângă acest Water Park, la noi nu se poate trece de un simplu aviz.
Liviu Ciobotariu după victoria cu FCSB: Au avut atitudine, au avut agresivitate
Redacția Botoșăneanul
Nov 22, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 22, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 22, 2024