Predă de 25 de ani în sistemul educațional, iar în prezent se află printre elevii de la Liceul Teoretic Grigore Antipa. Carmen Daniela Nechita este profesor de chimie și în urmă cu un deceniu a făcut parte și din echipa de inspectori ai Insepctoratului Școlar Județean, unde s-a ocupat pe lângă activitățile specifice, inclusiv de relațiile cu mass media.
Carmen Daniela Nechita este tipul de profesor iubit de copii, care își dorește la clasă o relație deschisă cu elevii și mai ales, care dorește să se desprindă de stilul de predare formal.
A ales așadar să participe la cursul de dezvoltare a creativității și abilităților de viață, oferit gratuit facilitatorilor din sistemul educațional botoșănean, grație proiectului „CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future”, 2 SOFT/1.1/142 finanțat de Uniunea Europeană, Instrumentul European de Vecinătate, prin Programul Operațional Comun România -Ucraina 2014-2020.
„Mi-am îmbunătătățit eu abilitățile de a lucra cu copiii altfel, pentru că până acum nu era chiar profesorul clasic cu creta în mână, cu pixul, cu celelalte, dar se pot activități altfel, chiar pe disciplina chimie deși este considerată o disciplină, un pic cam seacă, grea. Nu e iubită de copii, dar am aflat și metode noi, le-am îmbunătățit pe cele pe care le-am avut. Consider că poate fi stimulată creativitatea copiilor mult mai bine după cursurile astea. Am văzut altfel de comportamente. Am văzut altfel de echipă față de cursurile de formare pe care le-am avut până acum. În paranteză fiind spus, nu am mai participat de multă vreme, dar cele pe care le țin minte dinainte. O echipă entuziastă, tânără, dornică să facă și altceva în școală, față de acea materie făcută acolo. Mi-a plăcut”,
Carmen Nechita, profesor de chimie
La clasă, în fața elevilor, îi place să-și folosească propria imaginație pentru a o antrena și pe cea a copiilor de care este înconjurată zi de zi.
Pentru a le insufla setea pentru cunoaștere, pentru lucruri noi chiar și în materia pe care o predă. Pentru ca elevii săi să-și îmbogățească bagajul de cunoștințe de care au nevoie pentru a porni în viață.
Iar CreaFuture a fost un instrument prin care va reuși să-și pună în aplicare metodele de predare non-formale, menite să stimuleze creativitatea copiilor.
„Cu siguranță vor primi foarte bine. Sunt bucuroși să facă orice disciplină altfel. Să nu mai stea în aceleași pozitții fixe din bănci. Câte unul în bancă sau câte doi în bancă. Să se miște, să poată vorbi, să poată căuta pe internet ce au de căutat, chiar să încerce să „fure” profesorul la ore, cât de cât. Vor primi foarte bine activitățile”,
Carmen Nechita, profesor de chimie
„CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future”, 2 SOFT/1.1/142 finanțat de Uniunea Europeană, Instrumentul European de Vecinătate, prin Programul Operațional Comun România -Ucraina 2014-2020.
Proiectul „CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future”, este implementat la Botoșani de Asociația B-Right Media și partenerii Casa Corpului Didactic Botoșani, Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi și Liceul de Arta nr. 5 din Cernăuți.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Cătălin Silegeanu și Ariadna Cârligeanu, mesaj de mulțumire și mobilizare pentru Ziua Națională
Redacția Botoșăneanul
Nov 27, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 27, 2024
Manifestări culturale la Casa Memorială „Nicolae Iorga” - PROGRAMUL
Redacția Botoșăneanul
Nov 27, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 27, 2024
Declarația zilei 27 noiembrie 2024
Oana Sava
Nov 27, 2024