Livia Petrune este profesor la disciplina socio-umane în cadrul Colegiului Tehnic Gheorghe Asachi Botoșani. Are petrecuți la catedră 17 ani, cu mii de elevi pe care i-a îndrumat spre calea cunoașterii.
Livia Petrune este unul dintre cadrele didactice care dorește și reușește să se desprindă de tiparul învățământului clasic prin aplicarea la orele de curs, în fața elevilor, a metodelor de educație non-formală în vederea dezvoltării creativității școlarilor și antrenarea abilităților lor în a performa în sălile de clasă. Dar și în drumul în viață.
Livia Petrune este unul dintre cei 20 de profesori înscriși la cursul de dezvoltare a creativității din cadrul proiectului „CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future”, 2 SOFT/1.1/142 finanțat de Uniunea Europeană, Instrumentul European de Vecinătate, prin Programul Operațional Comun România -Ucraina 2014-2020.
Pentru domnia sa, cele cinci zile de cursare au fost o experiență plăcută și benefică depotrivă.
Deoarece…
„Am reactualizat o serie de cunoștințe și totodată le-am îmbunătățit. Tema care a fost abordată și pentru asta mulțumim și suntem recunoscători celor care au gândit proiectul și ulterior au început implementarea lui, tema este una de actualitate. Discutăm despre dezvoltarea creativității în școală și mai mult ca oricând în această perioadă am înțeles cât este de importantă dezvoltarea creativității atât pentru noi ca profesori cât și pentru elevi. În permanență avem ceva de învățat”
Livia Petrune, profesor la disciplina socio-umane în cadrul Colegiului Tehnic Gheorghe Asachi Botoșani
Cunoștințele dobândite în cadrul cursului susținut de formatorul Adriana Cojocaru și consilierii de dezvoltare personală Raluca Bălășcău și Alexandra Aolăriței o vor ajuta în aplicarea metodelor de educație non-formală.
Așteaptă cu nerăbdare reîntâlnirea cu elevii din noul an școlar.
„Suntem nerăbdători să începem școala în formatul clasic, adică cu interacțiune directă cu elevii. Unele dintre metode pot fi adaptate pentru dezvoltarea creativității și a unor abilități care ulterior să le folosească elevilor pentru o inserție pe piața muncii. Pot fi dezvoltate astfel de activități, competențe și prin intermediul învățământului online. Dar eu personal aștept cu nerăbdare momentul în care vom pune în practică în mod direct, în sala de clasă unde este mult mai eficient să aplici multe dintre metodele studiate”,
Livia Petrune, profesor la disciplina socio-umane în cadrul Colegiului Tehnic Gheorghe Asachi Botoșani
Un profesor bun este cel care este într-o continuă formare și care rămâne în memoria elevilor prin cunoștințele pe care le transmite.
„Ca profesor, în permanență dacă vrei să ai elevi interesați de disciplină, elevi care să dobândească competențele de care au nevoie, trebuie să folosești astfel de metode. Acum, depinde și de tipul de disciplină și depinde și de tipul de profesor. Anumite elemente se pretează la anumite categorii de elevi, în funcție de particularități, de dezvoltarea cognitivă, etc. Aici am învățat. Nu doar de la formatori ci și din experiența celorlalți colegi, discutăm despre inter-relaționare de acest gen. La un curs de formare întotdeauna înveți ceva nou: a, pot să fac asta sau cutare a făcut asta. Și din exemple de bune practici avem de învățat”,
Livia Petrune, profesor la disciplina socio-umane în cadrul Colegiului Tehnic Gheorghe Asachi Botoșani
Proiectul „CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future”, este implementat la Botoșani de Asociația B-Right Media și partenerii Casa Corpului Didactic Botoșani, Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi și Liceul de Arta nr. 5 din Cernăuți.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Ministru premiat de Valeriu Iftime la Botoșani: Am contribuit mult mai puțin decât am primit – VIDEO
Redacția Botoșăneanul
Jan 15, 2025
ACUM: Ședință festivă pe modul rece de Zilele Eminescu, la Primărie – LIVE
Redacția Botoșăneanul
Jan 15, 2025
Stelian Mețler ACHITAT în dosarul angajărilor de la Apele Române
Redacția Botoșăneanul
Jan 15, 2025
IMAGINI de la căutarea Elizei: Dronă, câine de urmă și zeci de forțe de ordine
Oana Sava
Jan 15, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile