Din seria profesorilor iubiți de elevi face parte și Teodora Ursulică, doamna care de 16 ani a intrat în sistemul educațional botoșănean și de la an la an s-a adaptat cerințelor educaționale și a avut grijă să se specializeze mereu pentru a se autodepăși.
Este profesor doctor și predă geografia la Colegiul Național AT Laurian, o disciplină prin intermediul căreia își conduce elevii în tot felul de călătorii imaginare, pe tot globul pământesc, de la deșerturi uscate, la lanțuri muntoase sau râuri cristaline.
Teodora Ursulică a aflat despre cursul de educație non—formală din cadrul proiectului „CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future”, 2 SOFT/1.1/142 finanțat de Uniunea Europeană, Instrumentul European de Vecinătate, prin Programul Operațional Comun România -Ucraina 2014-2020.
Și-a făcut mental agenda care îi este extrem de ocupată și a luat decizia de a fi printre cele 20 de cadre didactice participante. Iar la final, nu i-a părut rău, după cum ne-a dezvăluit în cadrul unui testimonial în care domnia sa a acceptat să împărtășească impresiile cu care a rămas.
„Mi-a plăcut foarte mult că a fost o activitate captivantă, energizantă, dinamică. Am avut interacțiune cu colegii și ne-am simțit foarte bine în cadrul grupului. În concluzie, a fost plăcut, o activitate plăcută, chiar îmi părea răi dacă nu veneam. La început, fiind și la școală, m-am gândit cum o să ajung și cum o să fiu punctuală la curs, dar am reușit și mi-a plăcut că nu am renunțat”,
Teodora Ursulică, prof. dr. Colegiul Național AT Laurian
Unul dintre partenerii din proiect, respectiv Casa Corpului Didactic va introduce în oferta proprie și acest curs de educație non-formală.
„Voi recomanda acest curs și colegilor mei pentru că metodele prezentate în cadrul acestui curs îi vor ajuta mult în activitatea didactică, prin metode centrate pe elevi, le folosim zi de zi și cred că sunt oportune să și le actualizeze toți colegii”,
Teodora Ursulică, prof. dr. Colegiul Național AT Laurian
Elevilor o să le placă?
„Cu siguranță o să le placă, lor le place tot ce înseamnă non-formal, mai puțin stilul clasic, ce e la școală. Cu siguranță, sunt convinsă că o să le placă și vor fi mult mai deschiși la aceste metode non-formale. Noi când avem contextul favorabil oricum aplicăm și aceste metode non-formale”,
Teodora Ursulică, prof. dr. Colegiul Național AT Laurian
Dar este mai dificil de implementat această metodă la clasă?
„Nu mi se par mai dificil de aplicat, pentru disciplina mea, spre exemplu, geografie, se pretează foarte bine non-formalul. Să-i scoți în aer liber și să aplici acolo o metodă non-formală, e lucrul ideal”,
Teodora Ursulică, prof. dr. Colegiul Național AT Laurian
Fiecare cadru dicactic se pliază la clase după elevii săi, astfel că aceste metode scoase din tiparul formalului pot fi utilizate după preferințe.
„Nu știu dacă este cazul să impunem niște standarde, cât la sută reprezintă metodele formale sau non-formale dar sunt convinsă că o îmbinare între ele poate fi recomandată în ghiduri, în planificările noastre, să le introducem oricând. Dar nu pot spune acum procentul, cât la sută să fie formal și cât la sută să fie non-formal”,
Teodora Ursulică, prof. dr. Colegiul Național AT Laurian
„CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future”, 2 SOFT/1.1/142 finanțat de Uniunea Europeană, Instrumentul European de Vecinătate, prin Programul Operațional Comun România -Ucraina 2014-2020.
Proiectul „CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future”, este implementat la Botoșani de Asociația B-Right Media și partenerii Casa Corpului Didactic Botoșani, Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi și Liceul de Arta nr. 5 din Cernăuți.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Renașterea Botoșaniului pune presiune pe Poli Iași înaintea derby-ului
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
După 37 de ani de aşteptare, barajul Vârfu Câmpului intră pe agenda Guvernului
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Sergiu Bălășcău
Nov 25, 2024
Declarația zilei 25 noiembrie 2024
Sergiu Bălășcău
Nov 25, 2024