Emoția sărbătorilor de iarnă este completă atunci și când casele noastre sunt împodobite în spiritul Crăciunului. Și, cum este și normal, vedeta căminului este bradul! Cât mai falnic și cu podoabe bogate sau selectate cu grijă pentru o imagine perfectă.
Bradul trebuie să fie alb sau verde? Natural sau ecologic? De diverse culori sau asortat? Ne-a răspuns la aceste întrebăr, una dintre tinerele cu stil din Botoșani, Andreea Cujbă. Creatoare de modă, Andreea a dezvoltat un puternic simț al frumuseții și eleganței feminine.
Și ne-a oferit câteva sfaturi în ceea ce privește bradul de Crăciun, dar și modul în care ne facem casele comode, călduroase și primitoare.
Cum ar trebui să arate bradul perfect de Crăciun?
Andreea Cujbă: Iubesc Crăciunul și tradiția de a împodobi bradul de Crăciun; pot spune că este momentul meu preferat din an și, de aceea, pentru acasă, eu optez mereu pentru un brad natural. Un brad natural, cât mai des, mare, care să încapă în locuință. Fiecare persoană are propriul concept de brad perfect. Pentru mine, bradul perfect este bradul decorat cu alb. Îmi împodobesc bradul cu decorațiuni albe, mate și sidefate, globuri albe cu paiete, perle, sclipici sau pene. Printre ornamente, folosesc și flori artificiale supradimensionate, steluțe și fundițe, pentru un aspect armonios, interesant și elegant. Așa cum ziceam, fiecare familie are propriile idei despre cum arată bradul ideal, în funxtie de propriile idei și propriul stil.
Pentru ca ornamentele să ofere o imagine delicată și elegantă deopotrivă, cum ar trebui să le alegem?
Andreea Cujbă: Cred că trebuie să alegem ornamentele în funcție de stilul locuinței sau al locului unde împodobim bradul. Decorarea bradului ar trebui să se asorteze cu decorul casei: covoare, canapea, mobilă, perdele etc. În prezent, lucrurile handmade sunt la mare căutare, de aceea, anul acesta, am creat multe globuri inedite, îmbrăcate în broderii cu paiete, cu perle sau cu flori 3D, în cristale sau mărgele. Globurile au fost realizate handmade, în culori diferite, tocmai pentru a creă unicitate. Este un stil potrivit persoanelor creative, care își doresc un brad personalizat și potrivit stilului lor.
Bradul de Craciun ar trebui să fie unul personalizat pentru fiecare casă în parte?
Andreea Cujbă: Cu siguranță, cred că bradul de Crăciun ar trebui să fie personalizat pentru fiecare casă. Chiar dacă și în materie de brazi și ornamente există în fiecare an anumite tendințe, anumite culori care se poartă, cred că bradul se împodobește în funcție de stilul fiecărui om sau al casei în care locuiește. Ca și în modă, bradul trebuie decorat studiind tendințele, dar personalizat pentru cât mai multă unicitate. Nu cred că există reguli, ci doar idei pentru a ne inspira.
Cât timp folosim ornamentele pentru brad și la ce perioadă trebuie făcută o altă investiție din acest punct de vedere?
Andreea Cujbă: Nu cred că există o regulă. Unele persoane păstrează aceleași decorațiuni în fiecare an, altele cumpără ornamente noi pentru a fi mereu în tendințe. Sau, alții își creează singuri propriile decorațiuni pentru brad. Indiferent de ornamentele pe care le folosim pentru brad, important este să fie împodobit cu drag, să ne transmită multă voie bună și să ne creeze atmosferă perfectă pentru sărbători.
Este suficient să împodobim bradul de Crăciun sau intră la pachet și locuința? Ce ornamente folosim în casă?
Andreea Cujbă: Pentru cine își dorește să simtă Crăciunul mai intens, este plăcută ideea de a împodobi și locuința. În casă se poate crea atmosferă de sărbătoare prin folosirea unei coroane împletite de brad pentru ușa de la intrare, o gamă largă de figurine mai mari sau mai mici, pentru interior sau exterior (Moș Crăciun, om de zăpadă, sanie cu reni), masă de Crăciun, ferestrele decorate cu crengi de brad sau instalații, lenjeria de pat. Cu prilejul acestei sărbători, pentru exterior pot fi folosite decorațiuni luminoase, în anunite zone ale casei. Există o varietate de astfel de instalații, sisteme luminoase, proiectoare laser cu led Crăciun, de diverse mărimi sau culori.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Redacția Botoșăneanul
Nov 18, 2024
Sergiu Bălășcău
Nov 18, 2024
Botoșănean lovit pe trecerea de pietoni, a rămas inconștient pe asfalt
Gabriela Erdic
Nov 17, 2024
Ajutorul de înmormântare crește: CE trebuie să știe beneficiarii
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 17, 2024