(P) Colica intestinală este o afecțiune neplăcută și dureroasă care poate apărea la persoanele de orice vârstă, nu numai la nou-născuți și sugari. Colica se caracterizează prin dureri abdominale spastice și poate fi însoțită de balonare, greață și alte fenomene dispeptice.
Acum vă vom spune cum să ajutați organismul cu colici intestinale, fără a provoca daune.
Este important să rețineți că colica intestinală poate fi un simptom al diferitelor boli, deci dacă apar, este necesar să consultați un medic pentru diagnosticare și prescrierea tratamentului adecvat. Cu toate acestea, există și recomandări generale care vor ajuta la ameliorarea stării de colici intestinale.
În primul rând, trebuie eliminată cauza care provoacă colici. Aceasta poate fi:
● schimbarea dietei - excluderea produselor care pot provoca creșterea formării de gaze (leguminoase, varză, băuturi carbogazoase) sau la care aveți o intoleranță individuală;
● corectarea dietei - consumul de alimente în porții mici, evitarea supraalimentării și a pauzelor lungi între mese;
● evitarea obiceiurilor proaste - fumatul și consumul de alcool pot crește spasmele intestinale;
● tratamentul bolii de bază - dacă colicile sunt cauzate de o boală (de exemplu, sindromul intestinului iritabil, boala inflamatorie intestinală), este necesar să urmați un tratament adecvat.
În al doilea rând, ar trebui să profitați de modalități nemedicamentoase de ameliorare a afecțiunii. Acestea pot fi:
● masaj abdominal ușor: într-o mișcare circulară în sensul acelor de ceasornic, puteți încerca să masați ușor abdomenul pentru a ajuta la evacuarea excesului de gaze;
● o baie caldă - căldura va ajuta la relaxarea mușchilor intestinali și la reducerea spasmelor.
Cu toate acestea, nu întotdeauna metodele non-medicinale pot ajuta la ameliorarea afecțiunii. În acest caz, este necesar să consultați un medic pentru prescrierea de remedii simptomatice.
Diverse medicamente pot fi utilizate pentru tratamentul simptomatic al colicii intestinale, în funcție de cauza afecțiunii.
De exemplu, dacă colica este cauzată de excesul de gaze, pot fi utilizate remedii vetrogonice, inclusiv remedii populare (de exemplu, decoct din semințe de mărar). Dacă cauza colicilor în acumularea de toxine - pot ajuta sorbenții.
Cu toate acestea, cel mai adesea colicile sunt rezultatul spasmelor mușchilor netezi. Iar pentru eliminarea lor se folosesc antispastice.
Printre cele mai populare și eficiente antispastice este No-Spa produs de compania farmaceutică Sanofi. Medicamentul poate fi utilizat pentru adulți și copii cu vârsta de șase ani și peste. În ciuda popularității sale largi, prețul No-Spa este accesibil pentru toată lumea.
Important! Numai un medic poate recomanda orice antispastic, în special pentru copii! Nu vă auto-medicați, poate fi periculos pentru sănătatea dumneavoastră.
Dacă colicile nu dispar în câteva ore sau sunt însoțite de alte simptome (de exemplu, sânge în fecale, vărsături, febră) - trebuie să consultați imediat un medic.
Vă dorim multă sănătate.
Bancomatele dau mai puțini bani anul acesta - LISTA limitelor stabilite de bănci
Redacția Botoșăneanul
Feb 04, 2025
Scrisoare manifest a profesorilor de geografie din Botoșani: Nu este doar o disciplină!
Gabriela Erdic
Feb 04, 2025
Cum să creezi o ambianță caldă cu Iluminatul de accent
Redacția Botoșăneanul
Feb 04, 2025
Redacția Botoșăneanul
Feb 04, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile