(P) Dacă locuiți într-o zonă răcoroasă și ploioasă sau, pur și simplu, nu vă place să aveți un suport de rufe prin casă sau pe balcon, un uscator de rufe ar putea fi o alegere bună. Uscătoarele pot fi foarte utile, mai ales în locuri cu un climat umed și ploios sau în lunile de toamnă și iarnă.
Achiziția unui uscător de rufe potrivit pentru gospodăria voastră trebuie făcută ținând cont de câteva informații extrem de importante.
Uscătoarele se disting între ele prin tehnologia utilizată pentru a produce căldura necesară uscării țesăturilor, adică încălzirea aerului preluat din exterior și ventilația ulterioară din interiorul tamburului. Cu toate acestea, exista două moduri diferite de generare a aerului cald: sistemul de rezistență electrică și sistemul de pompă de căldură.
Uscătoarele care utilizează rezistența electrică sunt destul de apreciate. Dar și cele cu pompă de căldură pot fi la fel de bune. Să vedem, în detaliu prin ce se diferențiază cele două tehnologii.
Uscător de rufe electric - Uscarea are loc datorită funcționării combinate a unei rezistențe electrice și a unui ventilator care răspândește uniform căldura în tamburul uscătorului. Din punct de vedere mecanic este un mecanism foarte simplu în cadrul căruia aerul, luat din exterior, este trecut printr-o rezistență electrică foarte fierbinte și e apoi eliberat în coș. Din punct de vedere economic, este cu siguranță cel mai ieftin tip de uscător, datorită simplității tehnologiei, având însă dezavantajul de a avea un consum de energie foarte mare.
Uscator de rufe cu condensare - Acesta poate fi de două tipuri și anume: uscător de rufe fără pompă de căldură și uscător de rufe cu pompă de căldură.
Să vorbim despre uscătoarele cu pompă de căldură. Acestea integrează o tehnologie care, în comparație cu cea precedentă, se remarcă prin faptul că aerul cald este generat de o pompă de căldură din interiorul mașinii. Pe lângă rezervor, nucleul încălzirii este alcătuit dintr-un circuit de compresor cu gaz frigorific și un motor similar cu cel al unui aparat de aer condiționat. Acestea pot face parte din toate clasele energetice, de la A, până la A+++. Prin urmare, consumul este considerabil mai mic decât al unui uscator de rufe electric.
Pe baza principiului de evacuare a apei, uscătoarele sunt împărțite în două tipuri, și anume cu condensare sau cu evacuare, deși acestea din urmă sunt acum destul de rare. Sistemul de condensare, care de această dată nu se referă la încălzire, constă în condensarea apei extrase din rufe și colectarea acesteia într-un rezervor intern care trebuie golit și curățat periodic.
Sistemul de evacuare, care rămâne pe unele modele o alternativă suplimentară, chiar dacă condensatorul pentru colectarea apei este prezent ca bază, elimină apa direct printr-un furtun de scurgere. Există un furtun exact ca furtunul de scurgere al mașinii de spălat, dar care în acest caz, nu scurge apa de spălare și clătire, ci pe cea extrasă din uscarea rufelor.
Care sunt dimensiunile standard ale unui uscător? Toate uscătoarele au încărcare frontală, aproximativ 85 cm înălțime, 60 cm lățime și aproximativ 60 cm adâncime (cu excepția unor modele), adică măsuri foarte similare cu cele ale unei mașini de spălat standard.
La cumpărarea unui uscător, trebuie luată în considerare și capacitatea de încărcare: în medie, uscătoarele existente pe piață au o capacitate de încărcare cuprinsă între 7 și 9 kg ajungându-se până la o capacitate de încărcare maximă de 11 kg.
După evaluarea atentă a tuturor elementelor pe care e bine să le luați în calcul, puteți să faceți achiziția. Vă recomandăm shopmania.ro pentru a găsi cele mai bune prețuri. Consultați pagina dedicată uscătoarelor pentru a face cea mai bună alegere.
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
„Rățușca cea urâtă" din nou pe scena Teatrului „Vasilache"
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024