Ministrul Educației a fost întrebat ce se face ministerul pentru copiii şi elevii care nu au acces la internet sau tehnologia necesară pentru participarea la cursurile online.
Monica Anisie a declarat că, pentru aceştia, “ministerul caută soluţii împreună cu inspectoratele”.
“Pentru cei care nu au acces la educația online Ministerul Educației caută soluții, împreună cu inspectoratele școlare și cu toate conducerile unităților de învățământ mai ales din zonele dezavantajate, în așa fel încât mai ales elevii din clasele a opta și a douăsprezecea să poată să-și continue pregătirea pentru examenele naționale.
Mai mult decât atât noi avem și un parteneriat cu televiziunea română și prin programul tele școala realizăm lecții pentru acești elevi din clasele terminale și totodată în cadrul Centrului Național pentru politici în educație și evaluare realizăm teste de antrenament, câte citește săptămânal și îl rugăm pe profesorii de la clasele terminale să realizeze împreună cu elevii rezolvarea testelor de antrenament.
Prin urmare ne preocupă foarte mult ca în momentul în care acești elevi vor veni să susține examenele naționale, să fie pregătiți, dar în același timp să fie și susținuți moral de noi pentru că este important ca în fața unui examen emoția, știm cu toții, emoția este mare,” a mai spus ministrul Educaţiei.
Avocatul Poporului îi cere Ministerului Educaţiei şi Cercetării clarificări cu privire la Ordinul nr. 4135/2020, care vizează predarea online.
Renate Weber vrea să știe dacă Anisie are o statistică a elevilor din mediul rural care nu dispun de infrastructura necesară.
De asemenea, Avocatul Poporului cere explicaţii despre soluţiile găsite pentru dotarea cu dispozitive a copiilor şi dascălilor, despre soluţiile gândite pentru familiile cu mai mulţi copii care nu dispun de suficiente dispozitive, dar şi cum va fi rezolvată lipsa semnalului GSM în multe dintre zonele ţării, conform News.ro.
”În ultimele zile, Avocatul Poporului a primit mai multe petiţii în care au fost exprimate temeri referitoare la desfăşurarea actului de predare-învăţare-evaluare în mediul online, astfel cum este acesta reglementat prin Ordinul MEC nr. 4135/2020, dar şi aspecte care vizează lipsa infrastructurii necesare desfăşurării cursurilor, atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice. Printre sesizările primite de Avocatul Poporului se numără şi cea formulată de Consiliul Naţional al Elevilor, organizaţie împreună cu care instituţia noastră desfăşoară un proiect referitor la accesul efectiv la educaţie al tuturor copiilor”, a transmis, vineri, Avocatul Poporului.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Prietenul lui Portariuc este noul președinte al PSD
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Comunicat de presă: Digitalizarea firmei Anca Farm
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
A demisionat și Nicolae Ciucă: Am învățat lecția
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024