(P) De ce să deții mai multe aparate de bucătărie atunci când unul singur poate face totul? Dacă ai un aparat care face mai multe lucruri, economisești atât bani, cât și spațiu și timp. Un blender este un astfel de echipament, care va fi perfect pentru bucătăria ta.
Blenderul se numără printre cele mai utile şi practice electrocasnice pe care le poţi avea în bucătărie, un dispozitiv care îţi uşurează foarte mult activităţile gastronomice de zi cu zi. Cu ajutorul acestuia poţi mărunţi şi amesteca rapid o mulţime de ingrediente, inclusiv pe cele dure sau congelate, pentru a pregăti reţete delicioase.
Blenderul a devenit un aparat indispensabil în orice gospodărie, motiv pentru care producătorul de blendere Philips a realizat un ghid care te va ajuta să îl alegi pe cel mai bun pentru tine.
Blenderul este un aparat electrocasnic de bucătărie, al cărui rol este acela de a mărunţi diferite ingrediente (poate sfărâma inclusiv gheaţa) şi de a pregăti rapid smoothie-uri de fructe, supe-cremă, piureuri de fructe şi legume, deserturi, sosuri, aluatul pentru prăjituri şi multe alte preparate.
Blenderele sunt dotate cu lame din oţel inoxidabil, care pot tăia ingredientele în bucăţi foarte mici în doar câteva zeci de secunde. În plus, datorită turaţiei mari, alimentele din interiorul vasului sunt foarte bine amestecate, preparatul fiind gata chiar şi într-un minut.
Spre deosebire de mixer, un alt instrument folosit la amestecul ingredientelor, blenderul este mult mai rapid, are şi funcţia de mărunţire şi omogenizează compoziţia până când aceasta capătă o consistenţă lichidă, foarte fină.
Primele modele de blendere, destul de rudimentare, au apărut în anii ‘20, invenţia fiind patentată de un american de origine poloneză, Stephen J. Poplawski. În zilele noastre, blenderul a devenit un obiect indispensabil în bucătărie, un aparat care te ajută să pregăteşti rapid diverse preparate şi să câştigi timp pentru tine.
Dacă te-ai hotărât să îţi iei un blender sau să îl schimbi pe cel vechi, trebuie să ştii că ai de ales între mai multe tipuri de blendere, fiecare având particularităţile sale. Bineînţeles, toate au în comun vasul în care pui ingredientele, motorul şi lamele de mărunţire.
Este modelul static de blender, care se aşază pe masă sau pe orice altă suprafaţă plană, având o stabilitate bună, putere mare de lucru şi mai multe trepte de viteză. Acesta vine la pachet cu unul sau mai multe vase gradate, dar şi cu mai multe tipuri de lame, pe care le poţi utiliza în funcţie de nevoile tale.
Are o viteză de turaţie mai mică decât blenderul clasic, dar îţi oferă mai multă libertate de mişcare, pentru că poţi mărunţi şi amesteca alimentele direct în vasele în care vrei să le găteşti sau să le serveşti. Asta înseamnă că nu mai trebuie să le pui înainte în recipientul blenderului şi să le transferi apoi într-un alt vas. În felul acesta, vei avea şi mai puţine lucruri de spălat.
În plus, blenderul de mână este mai mic şi poate fi depozitat cu ușurinţă într-un sertar, spre deosebire de cel standard, care are nevoie de un spaţiu pe care să fie aşezat atunci când este pus în funcţiune.
Un aparat hibrid, care încearcă să ofere soluţii la cât mai multe dintre provocările care apar în bucătărie, robotul merită luat în calcul dacă ştii sigur că te vei folosi de funcţiile sale, pe lângă cea de blender, bineînţeles. Este un aparat electrocasnic destul de mare, aşa că va trebui să te gândeşti dacă ai unde să-l depozitezi.
De asemenea, mai există o serie de aspecte de care să ţii cont atunci când vine vorba de blendere, pentru a lua cea mai bună decizie de achiziţie, printre care: puterea de turaţie, capacitatea vasului şi materialul din care este făcut, funcţiile şi treptele de viteză, lamele blenderului, designul blenderului și întreţinerea blenderului.
Viorel Iliuță: Miza viitorului Parlament este uriașă / Lupta nu s-a încheiat – VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 27, 2024
O structură a statului solicită SUSPENDAREA TikTok-ului în România
Gabriela Erdic
Nov 27, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 27, 2024