Activitatea, desfăşurată în baza protocolului de colaborare încheiat între cele două instituţii, vine în completarea demersurilor educative de dezvoltare a universului cunoaşterii destinate persoanelor private de libertate custodiate în unitatea penitenciară.
Cu acest prilej, deținuții vor vizita cele cinci săli tematice ale muzeului care păstrează peste 3000 de piese reprezentative pentru: arhitectura populară, ocupaţiile locuitorilor din zonă, tradiţii şi meşteşuguri, ceramică, piese de mobilier, port popular, ţesături, accesorii pentru diverse obiceiuri din zona judeţului Botoşani.
Persoanele condamnate participante la această activitate au fost selecționate avându-se în vedere dorinţa acestora de participare în cadrul activităţii, precum şi comportamentul pozitiv al acestora pe perioada detenţiei.
Vizita la muzeu este cuprinsă în sfera activităţilor cultural-educative menite să dezvolte orizontul cultural a persoanelor private de libertate, urmărind să promoveze cultura, tradițiile și meșteșugurile populare din zona etnografică Botoșani.
Participarea deținuților la acţiuni de acest gen contribuie la promovarea unor comportamente prosociale, menţinerea legăturii cu comunitatea constituind un factor favorizant al procesului de reinserţie postcondamnatorie.
CITEȘTE:
Deținuți din Botoșani și alte Penitenciare din țară integrați în societate: Vor învăța o meserie