Ceea ce s-a presupus a fi o poveste cu final fericit se transformă încă o dată în coșmar pentru directorul general al societății Urban Serv, dar mai ales pentru acționarul de la această unitate, Consiliul Local şi nu în ultimul rând pentru locuitorii municipiului Botoşani, cărora li se ridică tot mai rar gunoiul.
Noul Consiliu de Administrație, al treilea deja în decurs de câteva luni de zile, a început bine, dar sfârșește la fel de rău precum precedentele.
Structura formată din cei cinci membri - Viorica Andronachi, Andrei Beicic, Remus Dulgheru, Dan Pădurariu și Florin Egner - urma să fie înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului (ORC), zilele astea.
Procedura se suspendă însă pentru că pe data de 2 iulie 2018 a fost depusă o cerere de intervenție.
Este semnată de Gabriel Apotrosoaei, fost membru în CA de la Urban Serv timp de un an de zile, care solicită neînregistrarea noului CA pe motiv că nu s-a respectat principiul simetriei.
Adică nu s-au respectat prevederile legale la două proceduri identice.
Și astfel se ajunge de unde s-a plecat, societatea neavând administratori care să poată gestiona activitatea în mod firesc.
Totul a plecat din culpa consilierilor locali PSD care în data de 9 martie 2017 și-au impus propriii oameni la conducerea Urban Serv, deși la concurs au obținut punctaje mai mari alți candidați, după cum se poate observa în tabelul de mai jos:
Rezultatul votului secret din ședința de Consiliul Local de atunci a fost însă următorul:
- Ion Sorici – 12 voturi
- Iulian Apotrosoaei – 12 voturi
- Gheorghe Pricopi – 1 vot
- Constantin Zărnescu – 0
- Cezar Nicuță – 12 voturi
- Nicolina Chirilă – 0
- Manuela Aniței – 12 voturi
- Mioara Jurgiu – 12 voturi
Acest CA constituit practic pe criterii politice a funcționat doar un an și a culminat cu demisiile lui Ion Sorici şi ale Mioarei Jurgiu și Manuelei Aniței.
Rămas cu doi membri, conform prevederilor legale ar fi trebuit ca posturile rămase libere să fie completate cu candidații de pe lista de așteptare, adică Gheorghe Pricopi, Constantin Zărnescu și Nicolina Chirilă.
PSD-iștii din Consiliul Local intervin din nou politic, demit întregul CA şi impun trei colegi de partid care n-au dat vreodată concurs pentru aceste posturi: Sergiu Marian, Cătălin Olaru și Constantin Pătrăuceanu. Cei trei, nu numai că nu ajung administratori, dar refuză în scris acest lucru, deși sunt PSD-iști, deci colegi de partid cu cei care i-au propus.
Și s-a ajuns astfel la al treilea CA cu componența de cinci membri enumerată mai sus. Dar care la rându-i a avut viață scurtă.
Iar conflictul politico-administrativ va continua probabil până la repararea erorilor legislative care s-au produs în Consiliul Local şi care a fost acționat în instanță pentru Hotărârea prin care s-au numit Sergiu Marian, Cătălin Olaru și Constantin Pătrăuceanu membri provizorii.
„Plângerea în instanță și-a pierdut obiectul având în vedere că CL a abrogat HCL care a fost contestată”, spunea Simion Drelciuc, directorul general al Urban Serv la începutul săptămânii.
Fals, este răspunsul adjunctului său, care consideră că respectiva hotărâre și-a produs efectele când a intrat în circuitul civil și a generat o altă decizie a Adunării Generale a Acționarilor (AGA) de numire a noului CA.
A doua plângere înaintată instanței este decizia AGA.
„La un moment dat, în primul aviz negativ pe care îl dă Oana Georgescu vorbește despre faptul că administratorii numiți atunci nu îndeplinesc condițiile prevăzute de Ordonanța 109. Păi, ăștia îndeplinesc? Nici unul. Și atunci? Cum îi numiți?”,
Cezar Nicuță, director adjunct SC Urban Serv SA
Secretarul Primăriei a refuzat să semneze numirea celor trei administratori (Sergiu Marian, Constantin Pătrăuceanu, Cătălin Olaru), însă a contrasemnat pe hotărârea prin care a fost numit ultimul CA de la Urban Serv.
Aşadar, am avut un prim CA numit de Consiliul Local, teoretic în urma unui concurs, dar de rezultatele căruia nu s-a ţinut seama: Ion Sorici, Mioara Jurgiu, Cezar Nicuţă, Iulian Apotrosoaei şi Manuela Aniţei. Acest CA a fost destituit de Consiliul Local.
A urmat al doilea CA, în care au fost numiţi trei membri ce au refuzat însă funcţiile: Sergiu Marian, Constantin Pătrăuceanu, Cătălin Olaru.
Cum aceştia au refuzat, secretarul Primăriei a dat aviz negativ hotărârii, iar prefectul a cerut revocarea, s-a desemnat al treilea CA: Viorica Andronachi, Andrei Beicic, Remus Dulgheru, Dan Pădurariu și Florin Egner.
Iar pe rolul Tribunalului abia au început procesele cu privire la modul în care a fost demis primul CA.
„Noi vrem ca instanța să constate că am fost revocați fără justă cauză. Iar fără justă cauză presupune plata de daune. Solicităm diferența indemnizației până la finalul mandatului inițial, adică în jur de 35.000 de lei de administrator. O să plătească daune”,
Cezar Nicuță, director adjunct SC Urban Serv SA
Pe lângă daunele egale cu indemnizaţia pe trei ani, câte 35.000 de lei de fiecare membru CA, foștii administratori de la Urban Serv, Cezar Nicuţă şi Iulian Aprotrosoaei, susțin că vor anuleze actul prin care au fost revocați din CA. Și asta deoarece membrii revocați nu pot fi repuși în funcție și nu pot participa la nici un concurs pe o perioadă de cinci ani de zile.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Un iubit preot din Botoșani a plecat la Domnul, doliu în parohie
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Bărbat în miezul nopții, prins „confuz” în mijlocul străzii
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Liviu Ciobotariu, după remiza cu Poli Iași: Sunt puțin dezamăgit de rezultat
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024