”Orașul nu poate să stea în loc, orașul trebuie să se dezvolte”, este afirmația făcută vineri de primarul Cătălin Flutur.
În același timp, mare parte dintre fondurile din bugetul local, adunate din taxele și impozitele perceptute sunt cheltuite pe funcționare.
Adică pe salariile celor din Primărie și mai puțin spre deloc pe partea de dezvoltare.
Vestea bună dată de actualul primar, după un prim an de mandat a fost comasarea tuturor creditelor și contractarea unui împrumut unic, la dobânzi mai avantajoase.
”Am semnat contractul de finanțare cu Eximbank, un lucru extraordinar de bun pentru noi, eu sunt satisfăcut, mă bucur că am reușit să semnăm acest document și să facem economie la bugetul local. O bancă absolut serioasă, noi am mai avut credite și cu alte bănci și dura la semnarea contractului și câte 5-6 luni până făceam hârtiile între noi. Ne oferă o mică gură de oxigen”,
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani
1 milion de lei pe lună este suma economisită, adică banii care nu se mai duc la bînci sub formă de dobânzi.
Mult prea puțini pentru a se acoperi deficitul de fonduri necesar pentru dezvoltarea, chiar și în ritm greoi, a orașului.
”Căutăm în această perioadă surse pentru dezvoltarea orașului pentru că vom intra în aplicarea proiectelor din programul european 2014 – 2020 și ne va trebui o finanțare, ne vor trebui bani la partea de proiectare la ceea ce vrem să facem și nu numai. Mai sunt o serie de lucruri ce trebuie făcute pe dezvoltare și nu avem bani pentru așa ceva”,
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani
La acest moment, nu se știe cum și unde se vor regăsi economiile făcute din credite.
”Economiile vor veni în timp, nu vin toate odată. Vom cheltui în fiecare lună câte ceva din buget, din creditele respective. Cred că ne-ar trebui măcar de 10 ori mai mult, decât aceste economii ca să funcționăm și ne dezvoltăm cum trebuie. Dar este un pas înainte”,
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani
Mai mult, situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât, primarul a primit critici recent din cauză că din bugetul pentru dezvoltarea orașului, s-a cheltuit doar un procent de 5% din totalul banilor alocați la acest capitol.
Afacere marca Iftime: Cîmpanu, de la 500.000 de euro la transfer gratuit înapoi la Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Dec 22, 2024
Bugetarii se bucură de vacanțe mai lungi în 2025: Ce zile libere vor avea
Redacția Botoșăneanul
Dec 22, 2024
Bucuria copiilor: S-a deschis parcul de distracții din centrul orașului
Redacția Botoșăneanul
Dec 22, 2024
ATENȚIE la furturile din genți și buzunare pe perioada sărbătorilor
Redacția Botoșăneanul
Dec 22, 2024
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile